Supergeslaagde MTB clinic Max van Genderen

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE –  De 16-Jarige X-Tremist Max van Genderen uit Zierikzee heeft maandag 28 december 2015 een mountainbike clinic georganiseerd in Boswachterij Westerschouwen. Met hulp van ATB Team X-Treme en de nationale mountainbikers Mick van Dijke en Simone Cornelisse (van het Merida-Bassa biking team) werd het een succesvolle sportieve ochtend waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de stichting Boezemvriendinnen.20151229-6 MTB Clinic Max van Genderen

20151229-1 MTB Clinic Max van GenderenDe clinic werd gegeven op het Patrick Tolhoek MTB parcours in boswachterij Westerschouwen. Maar liefst 43 deelnemers (van 5 tot 66 jaar) werden, na aanmelding bij Sportcentrum Westerschouwen, in drie niveaugroepen ingedeeld en gingen met de trainers het bos in waar vooral op techniek werd getraind.

 

Het was het begin van een geweldige morgen, waar alles meezat; het weer, de  hulp van vrijwilligers en vooral ook heel enthousiaste deelnemers.

 

De minst ervaren bikers werden vooral de basistechnieken zoals remmen, sturen en schakelen bijgebracht. B20151229-2 MTB Clinic Max van Genderenij de andere groepen werd ook het klimmen en dalen onder handen genomen.

 

Tussen de oefeningen door was er ruimte voor een beker warme cholademelk  en een versnapering. Aan het eind werd de clinic besloten met “oma’s snert” en een broodje. Na de groepsfoto kregen alle deelnemers nog een leuk gevulde goodiebag.

De opbrengst van de clinic komt geheel ten goede aan de Stichting Boezemvriendinnen, die geld inzamelt voor onderzoek naar het voorkomen, behandelen en nazorg van (borst)kanker, voor de Erasmus MC Daniël den Hoed in Rotterdam. Het totale bedrag is €822,50 .

20151229-3 MTB Clinic Max van GenderenMax wil hierbij alle sponsoren, vrijwilligers, EHBO, fotograaf en natuurlijk de deelnemers heel erg bedanken voor deze zeer geslaagde ochtend.

Op ons beurt bedanken wij Max voor dit geweldige initiatief.

 

20151229-7 MTB Clinic Max van Genderen

  

  

  

  

  

 

  

 

 

 

Foto’s
Tijdens de clinic zijn foto’s van de deelnemers gemaakt die voor €3,00 te koop zijn via www.stichtingboezemvriendinnen.nl

  

20151229-4 MTB Clinic Max van Genderen20151229-5 MTB Clinic Max van Genderen