Super geslaagde X-Treme Mountainbike Challenge Schouwen-Duiveland 2021

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Eindelijk kan en mag het weer! Een LJC en FUN wedstrijd organiseren op ons mooie Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen te Burgh Haamstede. De werkgroep heeft er heel wat uurtjes op zitten om alles geregeld te krijgen ten aanzien van het parcours en de benodigde vergunningen. Maar niet voor niks! Want met een mooie opkomst deelnemers én met dank aan de vrijwilligers en sponsoren is het een geslaagde dag geworden. Hieronder een kort verslag van de wedstrijden waar onze X-Tremisten in meededen.

In categorie 2 zagen we Brent van den Bergen en Joppe Bommeljé aan de start. Voor allebei de eerste landelijke wedstrijd, dus dat was stiekem toch best spannend. Brent reed een goede wedstrijd en eindigde netjes op een 15de plaats. Joppe, groot fan van Milan Vader, eindigde nu als laatste, maar heeft het voornemen om net zo goed als Milan te worden. Voor een eerste wedstrijd kan hij trots op zichzelf zijn, want hij heeft hem toch mooi uitgereden!

In categorie 3 hadden we drie X-Tremisten: Nikita Walraven, Rama Zwart en Roan van Nieuwenhuijze. Nikita is al een doorgewinterde wedstrijdrijder en weet precies hoe het gaat. Ze werd vandaag vijfde meisje. Voor Rama en Roan was het de eerste landelijke wedstrijd. Trainer Rogier praat Roan nog wat moed in, en dat helpt. Roan gaat prima van start en na een dipje halverwege de wedstrijd, fietst hij toch door en krijgt die felbegeerde medaille in handen. Rama is helaas niet gefinisht, maar volgende keer beter.

Categorie 4 start rond twaalf uur. Op dat moment begint het ook serieus drukker te worden bij de cateringtent, waar broodjes hamburger en pannenkoeken te verkrijgen waren. Categorie 4 heeft Mats Wagenaar, Cas Lavooij en Fenne Bommeljé aan de start staan. Cas wordt tot 2x toe afgesneden, zegt hij zelf, wat 2x tot een valpartij leidt. Hij is niet tevreden over zijn wedstrijd en eindigt op een 30ste plaats. Niet ver daarachter vinden we de altijd goedlachse Mats op plaats 33. Netjes gedaan! Fenne doet voor de eerste keer mee, en heeft dat heel netjes gedaan. Op naar meer wedstrijden.

In categorie vijf baalt Florian Doens ervan dat hij van achteren moet starten door de loting. Hij moet zo aan een grote inhaalrace beginnen. Toch weet hij nog tot de twaalfde plaats terug te komen. Niet wat hij hoopte, maar goed gedaan. Volgende keer wordt er op klassement gestart.

Senna Klaasse, vandaag rijdend voor het wedstrijdteam van BeeBikes, maar tevens X-Treme lid, laat zien dat ze beschikt over heel wat girlpower. Een mooie derde plaats op het podium. Dan hebben we nog Guus Versloot en Melvin Couqué. Zij hebben pech want ze komen net na de start, in de tweede bocht, allebei vervelend ten val. Gelukkig kunnen ze verder fietsen, maar daarna is het terug knokken naar de andere deelnemers.

Categorie 6 heeft behoorlijk wat leden aan de start staan. Onze Nederlands kampioen Maike Tazelaar (vandaag aan de start voor het wedstrijdteam van BeeBikes) laat zien dat hij niet voor niks in de Nederlandse driekleur rondfietst. De eerste plek lukt helaas niet, maar wel een zeer verdiende tweede plaats! Op plaats dertien komen we Sam Mullaert tegen. Een sterke rijder die net als vandaag altijd hoog eindigt. Melissa Nuijten (wedstrijdteam BeeBikes/X-Treme) weet zich tussen de meiden heel goed staande te houden. In deze categorie doen er altijd veel meiden mee. Ze weet knap op de tweede plaats te komen.

Verder hebben we in deze categorie nog Anniek Voermans, Luuk Lavooij, Jarno Struijk en Veerle Bruijnes. Leuk om zoveel X-Tremisten te zien rijden.

Categorie 7 is de laatste jeugd categorie. Rocco Scholten, Quinten Roelands, Jens Slabbekoorn en Sander Janssens laten zich allemaal van hun beste kant zien op dit parcours. Mooie wedstrijd jongens! Op naar volgende week in Breda.

Na de jeugdcategorieën was het dan ook eindelijk weer eens tijd voor een FUN-klasse wedstrijd. Veel deelnemers hadden al 1,5 jaar geen wedstrijd gereden. Maar sommige dingen veranderen nooit en verleer je niet, dus het was een gezellige boel. Van te voren zaten de deelnemers elkaar behoorlijk op te jutten.

Bij de dames weet Indy Floren de winst te pakken. Gevolgd door Anne van de Swaluw (lid van X-Treme) en op de derde plaats Femke Bisschop.

Bij de mannen weet Willem-Jan Koeman de eerste plaats te behalen, gevolgd door de altijd sterke Daniël Paardekooper. Thijmen van de Vrede maakt op de derde plaats het podium compleet.

Het was een prachtige dag, en de vele vrijwilligers zorgden ervoor dat ook alles weer snel was opgeruimd. De hamburgers werden opgebakken, frietje erbij, en zo kwam de dag ook voor hun tot een einde.

Een mooie editie van de X-Treme Mountainbike Challenge Schouwen Duiveland, waar we met trots op terug kunnen kijken.

Tekst Marijke Vanhommerig, foto’s en collages Anton Koens