Succesvolle 3e wedstrijd Zomercup op nieuw parcours Vlissingen

Algemeen

20150605-2 Zomercup Vlissingen Podium jeugd 2 3 en begeleidersVLISSINGEN – Op vrijdag 5 juni is alweer de 3e wedstrijd verreden van de X-Treme ATB Zomercup. Het was de eerste officiële wedstrijd op het nieuwe MTB parcours in de wijk Weyevliet. In de weken voorafgaand aan de wedstrijd was het parcours helemaal wedstrijdklaar gemaakt door kleischelpen te verspreiden en een aantal hindernissen aan te leggen in de route. Het is een mooi parcours geworden, met veel korte bochtjes en korte klimmetjes. Dit parcours vraagt om heel veel behendigheid en al de stuurmanskunsten moeten benut worden om hier een goede uitslag te rijden.

 

20150605-1 Zomercup Vlissingen Podium Jongste jeugdGedurende de wedstrijddag werd de (on)weersverwachting zowel door organisatie als deelnemers nauwlettend in de gaten gehouden. De verwachte onweersbui kwam uiteindelijk rond 6 uur over het parcours heen, juist toen de jongste categorie al aan het rijden was. De kundige TMZ-jury heeft de wedstrijd in overleg met organisatie en EHBO stilgelegd en de uitslag van de jongste categorieën bepaald op basis van de laatste volledige doorkomst in de finishstraat. Finn Blomaard uit Wemeldinge was de sterkste in jongste categorie, gevolgd door Joey Spuy uit Stellendam en Sam Mullaert uit Kapelle. Beste meisje was Senna Klaasse uit Heinkenszand. In categorie 2–3 ging de winst naar Tycho Goosen uit Wolphaartsdijk, gevolg door Senna van Iwaarden uit Yerseke en Senna Remijn, ook uit Wolphaartsdijk. Er staat een filmpje van de wedstrijd op Youtube Klik hier .

 
20150605-3 Zomercup Vlissingen Podium 4 7 en begeleidersWe willen graag meer aandacht schenken aan de dameswedstrijd en hadden in het programma tijd ingepland voor een eigen wedstrijd voor de dames, bij voorkeur ook met extra aanmeldingen. Het aantal aanmeldingen voor de dames wedstrijd was jammer genoeg kleiner dan verwacht. Tijdens de slotwedstrijd in Westkapelle organiseren we nog een aparte wedstrijd voor de dames. Het parcours in Westkapelle is iets makkelijker dan het parcours in Vlissingen, we hopen voor die wedstrijd op een iets grotere deelname.

Vanwege de overtrekkende onweersbuien hebben we nu oudste jeugd, de nieuwelingen en de vrouwen samen laten rijden, voor een wedstrijd van ca. 30 minuten. Na de start ging het nog even flink plenzen, maar het onweer was gelukkig voorbij. Bij de oudste jeugdcategorie ging de winst naar Arthur Piso uit Wilhelminadorp. Hij stond samen op het podium met Job Blankenstijn uit Kortgene, die in een spannende sprint om de tweede plek Alex Piso versloeg.

Bij de nieuwelingen ging de winst naar Max van Genderen uit Zierikzee, gevolgd door Lars Steenbakker uit ‘s Heerenhoek. De derde plaats was voor Roxane de Nood uit Kapelle, tevens de eerste Nieuweling dame.
 
20150605-4 Zomercup Vlissingen Podium NieuwelingenBij de dames ging de winst naar Simone Cornelisse uit Middelburg, voor Rieke Vermue uit Nisse en Chantal Verstraten uit Roosendaal. Ondanks dat het parcours voor thuisrijdster Anneke Kempe ongeveer in haar achtertuin ligt kon Anneke het podium niet halen. 
 
Het was inmiddels gestopt met regenen en iets na 8 uur was het de beurt aan de Mannen A categorie en de Veteranen. Bij de veteranen was het aantal deelnemers uit België groter dan het aantal deelnemers uit Nederland. Het podium bestond zelfs helemaal uit zuiderburen. Franky Taelman uit Zelzate heeft een groot stuk van de wedstrijd samen gereden met Alexander Paardekooper uit de A-categorie. Ook in de lange stukken zette Franky flink aan. Er zat eigenlijk geen rustmoment in de wedstrijd. Kurt Vanhaverbeke uit Evergem en Filip van Hecke uit Stekene complementeerde het podium. Beste Nederlander was Dirk Verstraate uit Middelburg. Hij had eerder die week het parcours nog verkend, maar dat had niet genoeg geholpen om op het podium te komen.

In de achtergrond was er een boeiende wedstrijd tussen Luc Stroo, Pieter Moelker en Charlie Moison. Charlie gaf aan dat hij te gladde banden had voor dit parcours en daardoor Luc en Pieter moest laten gaan. 
 
20150605-5 Zomercup Vlissingen Podium VrouwenIn de A-categorie had parcoursbouwer en ontwerper Johan Oosterhuis uit Vlissingen een bliksemstart. Hij kent het parcours als zijn broekzak en kon voluit profiteren van zijn parcourskennis. Dick van den Berg uit Gapinge zat de eerst 3 ronden steeds ca. 50 meter achter hem, maar kon de aansluiting niet maken. Daarachter reed een groepje met Alexander Paardekoper, Thijs Barendregt uit Kapelle en Kay van Berlo uit Renesse. Jammer genoeg had Thijs materiaalpech (linkercranck eraf), waardoor hij uit de wedstrijd viel.

Het leek er op dat de strijd om de eerste plek zou gaan tussen Johan en Dick, totdat Johan lek reed.  Hij kreeg nog wel een wiel van de al eerder uitgevallen Thijs, maar de kop van de wedstrijd was inmiddels te ver weg om hen nog bij te halen. Johan is uiteindelijk nog derde geworden. Alexander was tweede en de verrassende winnaar was Dick van den Berg. Hij was erg enthousiast over het parcours in Vlissingen. Pas na een paar ronden rijden kun je de goede lijnen vinden en weet je waar je evt. wat kunt sparen of drinken om de wedstrijd goed uit te rijden.
 
Het waren leuke wedstrijden op een mooi en technisch parcours. We willen alle deelnemers die de weersomstandigheden getrotseerd hebben bedanken en we hopen dat we nog vaker een wedstrijd op Weyevliet kunnen organiseren.
20150605-6 Zomercup Vlissingen Podium A20150605-7  Zomercup Vlissingen Winnaar Dick van de Berge en Wim de Vos - foto Patrick Vader