Succesvol begin van een nieuwe traditie; de oliebollen-training

Algemeen

20171227-1 Oliebollentraining B

 

BURGH-HAAMSTEDE – 27 december 2017. Volgens de één derde Kerstdag, volgens de ander een winkeldag. Voor ATB Team X-Treme was het echter voor de eerste keer de dag van de oliebollen-training!
Op de parkeerplaats van het Patrick Tolhoek parcours in Haamstede kwamen 48 X-Treme kids, 14 vaders en 8 (assistent) trainers bij elkaar voor de eerste editie van deze nu al nieuwe traditie.

Direct na de kerstdagen was iedereen er schijnbaar aan toe om alle calorieën er weer af te trainen. De sfeer zat er dan ook goed in.

20171227-2 OliebollentrainingVerdeeld in drie groepen werd er eerst een uur over het parcours gevlogen. De twee oudste groepen fietste het gehele parcours en de jongste groep  besteedde nog extra aandacht aan het klimmen onder leiding van Jan Reijerse.

Dat de jongste groep er geen genoeg van kreeg bleek wel door dat zij ruim 20 minuten langer doorgingen voor ze aan de oliebollen met warme chocomelk begonnen. Na dat iedereen zijn buik had gevuld begonnen we aan de wheelie clinic.

Er werd er ook even stil gestaan bij de klasseringen op de Nederland Kampioenschap  mountainbiken. Zo kregen Maike Tazelaar (derde plek jongens categorie twee), Nina Houmes (Nederlands kampioen bij de meisjes categorie drie) en Bart Kastelein (Nederlands kampioen bij de jongen categorie zes) een mooie taart met het logo van ATB Team X-Treme erop.

20171227-3 OliebollentrainingMilan Vader kon er helaas niet bij zijn maar ook bij zijn prestaties van 2017 werd even stilgestaan.

Hierna ging iedereen weer snel verder met het oefenen om op het achterwiel te rijden. Zoals beloofd ging niemand op zijn achterwiel naar huis maar er werden grote stappen gemaakt. Nu allemaal blijven oefenen hè!

Al met al  een zeer geslaagd initiatief van Arthur – dit als onderdeel van zijn CIOS opleiding – dat we er zeker in houden. Op naar een fietsvol 2018!

 

 

 

 

 

 

20171227-5 Oliebollentraining

20171227-4 Oliebollentraining