Stijgende lijn Milan Vader in WorldCup Nové Město na Moravě, Anne Terpstra rijdt naar 9e plek

Algemeen

Nové Město – Wat in de wereldbekerwedstrijd in Albstadt (Duitsland) vorige week niet lukte omdat hij zich niet fit voelde kon Milan zich in Nové Město na Moravě (Tsjechië) gelukkig weer herpakken en zette een stijgende lijn in. Vanaf de derde startrij worstelde hij zich in het gedrang knap naar voren. Weliswaar kon hij zich nog niet in de kop van de wedstrijd nestelen maar het gevoel was weer een stuk beter op dit loodzware parcours. Half de wedstrijd reden drie ploeggenoten Vader, Koretsky en Litscher bij elkaar op stek 14, 15 en 16. De twee medestrijders zakten langzaam weg terwijl Milan zich kon consolideren. Hij finishte op een mooie 14e plaats in deze door de oppermachtige Thomas Pidcock gewonnen wedstrijd. Matthieu van der Poel eindigde als tweede met een minuutje achterstand.

Anne Terpstra reed ’s morgens onder nog zwaardere omstandigheden dan bij de mannen haar wedstrijd. Het parcours was door regenval spekglad en op de technische secties was het glibberen en glijden.

Ze vertrok vanaf de 3e startrij en stootte door een prima start gelijk door naar plaats 9. In een groepje met haar Zwitserse teamgenote Nicole Koller en landgenote Anne Tauber werd het stuivertje wisselen. Uiteindelijk schudde Anne deze dames van haar af en finishte op de 9e plek. Loana LeCompte won, evenals in Albstadt, de wedstrijd.

Voorafgaand aan de Olympische Spelen zijn er nog twee wereldbekerwedstrijden op 13 juni in het Oostenrijkse Leogang en op 4 juli in het Franse Les Gets.