Startevenement Sportdorp Burgh-Haamstede

Algemeen

20140511-1 Logo sportdorp Burgh-HaamstedeBURGH-HAAMSTEDE Op zaterdag 17 mei wordt van 10.00 – 14.00 uur in het kader van het project Sportdorp Burgh-Haamstede een startevenement georganiseerd voor inwoners van Burgh-Haamstede. ATB Team X-Treme is één van de kartrekkers van dit project Sportdorp.

 

 

 

20140511-1 Flyer Infomarkt Sportdorp Burgh-HaamstedeSportdorp Burgh-Haamstede is een samenwerkingsverband van verschillende sport- en beweegaanbieders die met elkaar proberen niet actieve inwoners in beweging te krijgen. Er is gebleken dat er nog te veel mensen zijn, die om welke reden dan ook, niet deelnemen aan sport- en beweegactiviteiten. Voor ATB Team X-Treme een unieke kans om te kijken of er een MTB groep op Schouwen (opnieuw) zou kunnen worden opgestart.

Het project is gestart met het samenstellen van een stuurgroep, het aanstellen van een sportdorpcoördinator en het inventariseren van vraag en aanbod.
Uit deze inventarisatie is gebleken dat er best wel inwoners zijn die graag eens willen (leren) mountainbiken (+/- 20). Daarnaast hebben zij ook andere beweegbehoeften aangegeven, waar de partners van Sportdorp Burgh-Haamstede in kunnen voorzien. Dit zijn o.a. DFS, Golfbaan De Molenberg, Fysio For You, MBVO etc..

Het evenement start om 10.00 uur in het sportcentrum Westerschouwen. De wethouder sport Ad Verseput en dokter Baas zullen het sportdorp openen. Na de openingshandeling zal ATB Team X-Treme met een stand vertegenwoordigd zijn in het restaurant van het sportcentrum en zullen we 2 clinics verzorgen in ronde 1 en 3 aan max. 15 personen. We vertrekken vanuit het Sportcentrum naar de Molenberg, waar de mountainbikes staan en zullen na een korte introductie: remmen en schakelen, het Patrick Tolhoek parcours in de Boswachterij verkennen. De clinic rondes zijn van: 10.15 – 11.15 uur en van 12.30 – 13.30 uur.

Meer informatie op: www.sportdorpburghhaamstedew.nl