Start MTB Toerteam Schouwen

Algemeen

Zondag 3 april a.s. start ATB Team X-Treme met een mountainbike toerteam op Schouwen. Vanaf dat moment is het mogelijk om voortaan elke zondag in de Kop van Schouwen, onder begeleiding, op de mountainbike te gaan toeren.

Dit is een eerste aanzet van de Zeeuwse mountainbike vereniging om satellietgroepen te gaan vormen in het kader van regionale spreiding van reguliere en georganiseerde mountainbike activiteiten (trainingen) in Zeeland.
Het niveau van de deelnemende bikers waar het nieuwe toerteam zich vooralsnog op richt ligt in eerste instantie op beginners- en de écht recreatieve renners. Indien nodig kan het team t.z.t. opgesplitst worden in verschillende niveaugroepen. Mannen, vrouwen, jeugd vanaf 6 jaar (liefst vergezeld van een ouder) en vooral ook gezinnen zijn van harte welkom. Inmiddels hebben zich al een aantal enthousiastelingen aangemeld.

Van dit nieuw te vormen team kan je met recht zeggen dat dit de toerrenners gaat huisvesten die er met de mountainbike op uit willen trekken om vooral lekker sportief in de buitenlucht bezig te zijn en daarmee de batterij weer op te laden. Sportieve gezelligheid is troef en de Olympische gedachte (meedoen is belangrijker dan de prestatie) staat hoog in het vaandel. Het tempo is rustig terwijl de technische moeilijkheden in het terrein door iedereen goed te volgen zijn.
Er zal zo’n 1,5 tot 2 uur rustig getoerd worden, lekker biken over niet té technische paden. Onderweg worden er tips en trucs uitgewisseld.

Elke zondagochtend start om 10.00 uur tot ca. 11.30/12.00 uur.

Vereisten: Een deugdelijke mountainbike, een goed passende helm en comfortabel zittende fiets- of sportkleding.

Vertrekplaats: Sportcentrum Westerschouwen, Daleboutsweg 9, 4328 PN Burgh-Haamstede

Informatie: Ricky Sluijs 06-25368146, x-treme.tts@zeelandnet.nl