Staatsbosheer gaat rijden buiten MTB routes bekeuren

Algemeen

Staatsbosbeheer is voornemens om bikers die buiten de officiële MTB routes rijden te gaan bekeuren. Een gevolg van het veelvuldig negeren van afspraken die de MTB clubs (w.o. ATB Team X-Treme) met Staatsbosbeheer gemaakt hebben.

Té veel mountainbikers rijden buiten de officiële MTB routes. Vaak zijn dit bikers die niet aan een club verbonden zijn en menen dat men niet moet zeuren, “vrijheid, blijheid” dus. Dat ze het met die mening en houding verzieken voor een ander en de verruiming van mogelijkheden op het spel zetten telt voor deze lieden kennelijk niet!!

ATB Team X-Treme betreurt dit en roept alle bikers op om zich te houden aan de regels en mogelijkheden die geboden worden. Vaak zijn bestuurders van clubs er elk vrij uurtje mee bezig om de belangen van alle mountainbikers te behartigen. Dan is het jammer dat een té groot aantal individuele bikers vergeet dat anderen, ook voor hun belang aan het knokken zijn.

Natuurlijk wil iedereen altijd, overal en op elk moment kunnen biken. Wij ook!! Maar we leven nu eenmaal in een samenleving waar, terecht, ook de belangen van anderen tellen. Wij zijn niet de enigen, en dat wordt wel eens vergeten!!!!

ATB Team X-Treme doet haar uiterste best de mogelijkheden om te biken in Zeeland te verruimen en met groot succes in de afgelopen jaren!!!! Natuurlijk verwachten we dan wel van onze leden en onze mountainbikende gasten in Zeeland dat men zich houdt aan de afspraken.