Sportieve Zomercup wedstrijd in Vlissingen

Algemeen
 

VLISSINGEN – Het was een prachtige dag om een wedstrijd te rijden voor de X-Treme ATB Zomercup. Deze keer in Weijevliet, Vlissingen. Een paar jaar geleden is daar een leuk gevarieerd parcours aangelegd, en de deelnemers moesten dit keer rekening houden met veel draaien en keren.

 

Categorie 2-3 (9 en 10 jaar) starte als eerste, met 30 seconden later categorie 0-1 (t/m 8 jaar). Veel deelnemers aan de start bij categorie 9/10 jaar. De eerste twee ronde’s ging Jarno Struijk aan kop, dicht gevolgd door Luuk Lavooij, Sven Wisse en Sam Mullaert. Zo bleven ze dichtbij elkaar, en waren ze mooi aan elkaar gewaagd. Later bleven Sven en Luuk op kop fietsen, waarbij Sven in de laatste ronde wegfietste en uiteindelijk als eerste de finish overkwam. Luuk finishte als tweede en Jarno als derde.
 
Opvallend veel kettingen die er af liepen vandaag. Zou dat aan het parcours hebben gelegen? Het eerste meisje is Senna Klaasse geworden, op de voet gevolgd door nog twee meiden, Jasmijn Bruijn en Anniek Voermans. Deze twee meiden gingen vrijwel tegelijk als zevende en achtste over de finish. Ook de overige deelnemers maakten er een mooie wedstrijd van.
 
De categorie 0-1 deed ook erg goed hun best. Zoals altijd trapte Tijl Vanhaeverbeke zo hard, dat hij al snel een heleboel deelnemers van de oudere categorie in haalde. Een terechte eerste plaats! Om en om waren Boaz Scholten en Cas Lavooij op de tweede en derde plaats aan het rijden. Ze wilden niet voor elkaar onder doen, maar uiteindelijk reed Boaz toch wat harder en werd tweede.
 
Trotse jongens en meiden bij de prijsuitreiking met bekers! De bekers voor deze wedstrijd waren gesponsord door Klus & Vloerenbedrijf M. Nuijten.
 
Om tien over half zeven ging categorie 4-5 (11/12) en 6-7 (13/14) van start. Wat gaan ze hard van start! Al snel slaat Senna van Iwaarden een groot gat bij de categorie 6-7, die hij heel de wedstrijd heeft kunnen volhouden. Daarachter was het echter lange tijd een stuk spannender. Zo fietsten Joran Quist, Mees de Vos, Nina Houmes, Alex Piso en Storm Klaasse een hele poos bij elkaar in de buurt. Helaas loopt bij Alex zijn ketting er af, en na een paar rondes begint de groep wat verder uit elkaar te lopen. Nina weet uiteindelijk een mooie tweede plaats vast te houden, en Joran eindigt op een goede derde plaats.
 
De categorie 4-5 liep al sneller uit elkaar. Maike Tazelaar had er weer goed de vaart er in, en haalde veel deelnemers van de andere categorie in. Nick Wisse had onderweg wat pech, maar bleef toch op de tweede plaats fietsen. Melissa Nuijten en Finn Blomaard fietsten in de eerste rondes bij elkaar in de buurt. Melissa weet echter in de tweede ronde een gat te slaan en eindigt knap als derde, en eerste meisje.
 
De deelnemers van categorie Heren A en Dames (17+) laten zien dat een beetje warmte niet erg is om te fietsen. Wat gaan ze hard! Michiel van Echelpoel eindigt als eerste, Damy Vader op een mooie tweede plaats, gevolgd door Daniël Paardekoper.
Deze keer mist Mieke de Craene de vrouwelijke concurrentie. Eerste bij de dames, maar ook sneller dan een heleboel mannen!
 
Bij de categorie Heren B (39+) is België aan kop! Bart Claeys wordt eerste met een ruime voorsprong. Een tweede plaats voor Kurt Vanhaeverbeke en een derde plaats voor Dirk Verstraate.
 
Een goed geregelde wedstrijd waar weer veel vrijwilligers hebben geholpen om alles in goede banen te leiden. Veel dank daarvoor, en op naar de volgende wedstrijd in Heinkenszand op 19 juni!
 
 
 
20180515-1 Zomercup Vlissingen20180515-2 Zomercup Vlissingen20180515-3 Zomercup Vlissingen