Spannend slot X-Treme ATB Zomercup en Open Zeeuws Kampioenschap

Algemeen

20140920-1 Finale X-Treme ATB Zomercup 2014 en OZK - foto Ingrid VaderOp zaterdag 20 september hebben 80 mountainbikers meegedaan aan het Open Zeeuws Kampioenschap Mountainbike op het Patrick Tolhoek parcours in Boswachterij Westenschouwen. De vrijwilligers van ATB Team X-Treme hadden de tenten opgezet op dezelfde plek waar ook de permanence was tijdens de landelijke jeugdwedstrijd van dit voorjaar. Ook het parcours was grotendeels vergelijkbaar aan die wedstrijd, zo waren de lage Duintjes tegen het parkeerterrein dit keer buiten het parcours gelaten. Daar stond dan wel een spectaculaire afdaling in een ander stuk van de boswachterij (sommigen noemen het ook wel een “MTB-speeltuin”) tegenover. Tegen het begin van de wedstrijden kwam het zonnetje door, het was drukkend warm tijdens de meeste wedstrijden.

20140920-3 Finale X-Treme ATB Zomercup 2014 en OZK - foto Ingrid VaderDe muziek, de speaker, het weer en de catering zorgden voor een relaxed sfeertje rondom het parcours, af en toe wel iets verstoord door een aantal viervoeters. Natuurlijk was het tijdens de wedstrijden minder relaxed, er stond wel iets op het spel. Het was de laatste wedstrijd van de X-Treme ATB Zomercup, en natuurlijk wil iedereen (Zeeuwen of lid van een Zeeuwse wielervereniging) graag een jaar lang kunnen zeggen dat ze winnaar zijn geworden van het Open Zeeuws kampioenschap.

Jammer genoeg zijn er wel wat valpartijen geweest tijdens de wedstrijden (schrammen en bulten) en verder hebben een aantal deelnemers ook materiaalpech gehad. Ook de huldiging verliep niet vlekkeloos. De medailles lagen nog in Heinkenszand, en o.a. hierdoor hebben we verzuimd om de eerste meisjes in categorie 2-3 (Frederique Verschuur) en in categorie 4 – 7 (Shirin van Anrooij) te huldigen. Onze excuses daarvoor.
 
20140920-1 Finale X-Treme ATB Zomercup 2014 en OZK - foto Ingrid VaderDe wedstrijden waren spannend. Deze zomercompetitie hebben we weer een aantal nieuwe gezichten mogen begroeten tijdens de wedstrijden en we hopen natuurlijk dat het aantal deelnemers bij de jeugd straks in de wintercompetitie nog wat groter zal zijn. Winnen is leuk, maar meedoen is zeker net zo leuk! Het ene parcours is het andere niet, en dan kunnen ook de uitslagen best verrassend zijn.
 
Bij de Nieuwelingen ging de strijd om het eindklassement tussen Marijn en Jarmo. Ze konden allebei de Zomercup nog winnen. Ondanks dat het Jarmo z’n verjaardag was ging het klassement toch naar Marijn. Bij de  Vrouwen lag Marquerite lang op kop, maar ook zij had te kampen met materiaalpech. Daardoor ging de strijd tussen Didi en Emma, waarbij Didi uiteindelijk de hoofdprijs mee nam.
 
Bij de Mannen 17+ ging de start niet helemaal vlekkeloos. Door een valpartij voor de eerste bocht moest opnieuw gestart worden. Ondanks dat Milan Vader achteraan moest starten reed hij al snel alleen vooraan. Het verslag heeft afgelopen maandag in de PZC gestaan. Pim was ook goed op dreef, hij heeft een aantal gerenommeerde namen achter zich gelaten afgelopen zaterdag.
 
20140920-2 Finale X-Treme ATB Zomercup 2014 en OZK - foto Ingrid VaderBij de mannen 40+ zagen we toch ook wel een aantal verrassende uitslagen. De winnaar was wellicht niet zo verrassend, maar de overall winnaar van de Zomercup (Jean-Paul Reunis) moest wel Dirk Verstraate voor zich laten bij de strijd om plek 2. Dirk mag dus een jaar lang zeggen dat hij de sterkste Zeeuw was tijdens het Open Zeeuws Kampioenschap in deze categorie. Kijk op de wedstrijdpagina voor de uitslagen en de einduitslag van de competitie.
 
Binnenkort zullen we de Zomercup evalueren. Mocht je opmerkingen hebben over het programma (avond of overdag?), de data, het dagschema o.i.d., dan horen we dat graag. Je kunt voor opmerkingen terecht bij de jeugdtrainers of bij de coördinator van de X-Treme ATB Zomercup (Niels Steenblok). Dat kan natuurlijk ook per mail via: x-treme.zcup@zeelandnet.nl