Snoeihard gewerkt tijdens onderhoud Patrick Tolhoek MTB parcours

Algemeen

20160312-4 Onderhoud MTB parcours Westerschouwen - foto Johan HendrikseBURGH-HAAMSTEDE – Zo’n 45 vrijwilligers kwamen afgelopen zaterdag naar boswachterij Westerschouwen om de handen uit te mouwen te steken bij het groot onderhoud aan het Patrick Tolhoek MTB parcours. Dit jaar zochten we de samenwerking met NLdoet waardoor we extra noeste werkers mochten inschrijven en ook waren de leden van RTC Schouwen-Duiveland weer goed vertegenwoordigd.

 

 

20160312-10 Onderhoud MTB parcours Westerschouwen - foto Patrick VaderDe dag begon goed! In een prima voorjaarszonnetje heette voorzitter Patrick de aanwezigen welkom en liet hen voor elkaar applaudisseren. Applaus voor jezelf dus 🙂 , vooral omdat we er met elkaar voor zorgen dat het parcours weer voor een jaar lang veilig en prima te berijden is.

 

Vervolgens gaf hij het woord aan “Chief Maintenance” Johan, die de werkzaamheden tot in de puntjes had voorbereid. De plannen werden doorgenomen, de ploegen gevormd en al snel gingen de terreinwagens het bos in om de eerste lading houtsnippers te laden.

 

20160312-12 Onderhoud MTB parcours Westerschouwen - foto Jan SlagerGewapend met harken, schoppen en kruiwagens gingen maar liefst zes(!) ploegen op verschillende plaatsen zo voortvarend aan de slag dat de vrees ontstond dat de berg met houtsnippers al voor de lunch op zou raken. Gelukkig bleek deze vrees onterecht. Want met de 20-25 kuub fijne houtsnippers die Staatsbosbeheer beschikbaar had gesteld konden we de hele dag prima uit de voeten.
Remkuilen in afdalingen werden hersteld, de “Jan van Dongen kombocht” kreeg een facelift en onveilige situaties werden onder handen genomen.

Verder was dit onderhoud natuurlijk vooral preventief bedoeld. Want “waar is waar”, het parcours lag er gewoon nog perfect bij! Daar hoefden we het niet voor te doen, maar regeren is nog steeds vooruitzien. Zonder het jaarlijks aanbrengen van een ferme laag snippers zou het parcours in een droge periode in een mum van tijd veranderen in een zandbak. De tijd van het spelen met emmertjes en schepjes zijn we inmiddels ver voorbij, toch? Laten wij het maar houden bij dat éne mooie element “de zandafdaling” net voor de boompjesput.

DANK aan alle harde werkers en natuurlijk aan de chauffeurs voor het beschikbaar stellen van hun materiaal. Speciaal dank aan de familie van der Wekken uit Brouwershaven die hun mini shovel / vorkheftruc kosteloos beschikbaar stelde. Het laden van de karren was daarmee “appeltje-eitje”.

DANK aan Camiel en Wendy van Staatsbosbeheer. 20160312-5 Onderhoud MTB parcours Westerschouwen - foto Jan ReijerseVoor het regelen van de houtsnippers en voor de ondersteuning met de MARSEN; deze energie konden we prima gebruiken. Piet BEDANKT voor de snack tijdens de lunch.

20160312-15 Logo Burgh-Haamstede ik heb een band 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met vereende krachten is deze dag weer super veel werk verzet. Rond 15.30 uur konden we de dag afsluiten met een drankje en vooral een heel voldaan gevoel.
Alle vrijwilligers kregen namens Schouwen-Duiveland een biketool “Ik heb een band met Schouwen-Duiveland” mee naar huis.

 

Oh ja, de datum voor volgende jaar hebben we alvast maar ingepland zodat iedereen er alvast rekening mee kan houden ………… zaterdag 11 maart 2017 ………

GROOT onderhoud Patrick Tolhoek MTB parcours!

 

Tot dan!

20160312-11 Onderhoud MTB parcours Westerschouwen - foto Jan Slager

20160312-8 Onderhoud MTB parcours Westerschouwen - foto Patrick Vader