Snoeihard gewerkt aan Patrick Tolhoek MTB parcours …. BEDANKT!

Algemeen

20150307-11 Onderhoud parcours Westerschouwen - foto Jan SlagerBURGH-HAAMSTEDE De 35 ingekochte bolussen allemaal waren op! Dat betekende dat er op het laatst toch nog veel noeste werkers waren afgekomen op de oproep om te komen helpen bij het groot onderhoud aan het Patrick Tolhoek MTB parcours in boswachterij Westerschouwen.

De naamgever van het parcours, Patrick Tolhoek, was eveneens van de partij. Hij kwam, werkte het zweet op zijn rug en zag dat het goed kwam met zoveel enthousiaste hulp op deze dag.

 

20150307-10 Onderhoud parcours Westerschouwen - foto Jan SlagerIn dit lekkere voorjaarsweer was het beslist geen straf om in het bos aan de slag te gaan. Gewapend met harken, schoppen en kruiwagens stond een legertje van zo’n 30 mannen, vrouwen en jeugd al vroeg gereed op het parkeerterrein aan de Adriaan van de Weijdeweg. Deze keer waren opvallend veel “locals” aanwezig. De oproep aan de leden van RTC Schouwen-Duiveland had zijn doel niet gemist en natuurlijk waren de X-Tremisten ook van de partij.

Stipt 9.00 uur gaf ploegbaas Johan (Hendrikse) het startsein om met de auto’s met karren en ander materiaal het bos in te gaan. Een kwartier later was de eerste kar al met houtsnippers gevuld en ging de bijbehorende ploeg voortvarend aan de slag op het door hen toebedeelde deel van het parcours.

20150307-21 Onderhoud parcours Westerschouwen - foto Jan SlagerRemkuilen in afdalingen werden hersteld, onveilige situaties onder handen genomen en verder was dit onderhoud natuurlijk vooral preventief bedoeld. Staatsbosbeheer had zo’n 20-25 kuub fijne houtsnippers beschikbaar gesteld en lading na lading werden op hun plaats gebracht door de vier ploegen. Dit tegen het zin van sommige passerende bikers.

“Waar is waar”, het parcours lag er gewoon nog perfect bij! Daar hoefden we het niet voor te doen, maar regeren is nog steeds vooruitzien. Zonder het jaarlijks aanbrengen van een ferme laag snippers zou het parcours in een droge periode in een mum van tijd veranderen in een zandbak. De tijd van het spelen met emmertjes en schepjes zijn we inmiddels ver voorbij, toch? Laten wij het maar houden bij dat éne mooie element “de zandafdaling” net voor de boompjesput.

 

20150307-20 Onderhoud parcours Westerschouwen - foto Jan Slager

De jongste werkers waren natuurlijk ook meegekomen om hun snode plannen uit te voeren. In overleg met Johan werd op het laatste gedeelte van het parcours een springschansje met by-pass aangelegd. Een nieuwe uitdaging!!

Met vereende krachten is deze dag heel veel werk verzet. We zijn nog niet helemaal rond maar dat wordt bij gelegenheid in klein comité onderhanden genomen.

 

DANK aan alle harde werkers en de chauffeurs natuurlijk ook voor het beschikbaar stellen van hun materiaal en speciaal dank aan de familie van der Wekken uit Brouwershaven die hun mini shovel / vorkheftruc kosteloos beschikbaar stelde. Het laden van de karren was daarmee een “eitje”.

 

 
Oh ja, de datum voor volgende jaar hebben we alvast maar ingepland zodat iedereen er alvast rekening mee kan houden ………… zaterdag 5 maart 2016 ……… onderhoud Patrick Tolhoek MTB parcours!

Tot dan!

 

20150307-12 Onderhoud parcours Westerschouwen - foto Jan Slager

20150307-18 Onderhoud parcours Westerschouwen - foto Jan Slager