Schrijf in voor de MTB Eliminator Races tijdens de Indoor Trail Zeeland

Algemeen

20150106-2 Logo Indoor Trail ZeelandGOES In het weekend van 23 en 24 januari 2015 vindt de derde editie plaats van de Indoortrail Zeeland. Na het succes van de voorgaande edities heeft de organisatie besloten een vervolg te geven aan dit fantastische evenement.

 

De indoortrail Zeeland is een hardloop evenement en vindt plaats in de Zeelandhallen te Goes waarin met behulp van Limburgse klei een zeer afwisselend parcours is aangelegd. De hardloopwedstrijden worden op zaterdag afgewisseld met mountainbikewedstrijden.

 

20150106-3 Indoor Trail Zeeland MTB 2014Op vrijdag zijn er scholieren hardloopwedstrijden voor het Voortgezet Onderwijs en activiteiten voor de “Special Heroes”, jongeren uit het speciaal onderwijs. Vrijdagavond is het Ladies Night, waaraan zowel wedstrijdloopsters als recreatieve loopsters mee kunnen doen. Op zaterdagmorgen is het de beurt aan de jeugd terwijl zaterdagmiddag de heren junioren, senioren en masters hun rondes op het parcours lopen. Tot besluit is er een team estafette.

De mountainbikewedstrijden waarmee het zaterdagprogramma wordt afgewisseld zijn zogenaamde Mountainbike Eliminator Races.

Mountainbike Eliminator Races zijn een nieuw spectaculair onderdeel binnen de mountainbike-sport. Elke deelnemer rijdt één ronde op tijd. Deze tijd bepaalt in welke heat en startvolgorde je in deze heat mag starten.

De heats worden ingedeeld met 4 renners tegelijk. De 2 snelsten van elke heat gaan door naar een volgende ronde tot aan de finaleronde. In de finaleronde wordt gestreden om de eindoverwinning.

Er wordt gestreden in 4 categorieën: Jongens t/m 14 jaar, Meisjes t/m 14 jaar, Mannen vanaf 15 jaar en Vrouwen vanaf 15 jaar.
 

Programma Indoor Trail Zeeland 2015
Vrijdagochtend: Special Heroes
Vrijdagmiddag: Scholieren
Vrijdagavond: Ladies Night (Dames Junioren A, Senioren, Masters en recreatieve loopsters)
Zaterdagmorgen: Jeugd hardlopen en MTB Eliminator t/m 14 jaar
Zaterdagmiddag: MTB Eliminator vanaf 15 jaar, Heren Junioren A, Masters, Senioren en teamestafette

Inschrijven voor de MTB Eliminator Races kan via de website van Indoor Trail Zeeland  in 4 categorieën:

  • Jongens MTB t/m 14 jaar, geboren tussen 2001-2008, inschrijfgeld €6,50
  • Meisjes MTB t/m 14 jaar, geboren tussen 2001-2008, inschrijfgeld €6,50
  • Mannen MTB vanaf 15 jaar, geboren tussen 25-Jan-1916 t/m 24-Jan-2001, inschrijfgeld €13,50
  • Vrouwen MTB vanaf 15 jaar, geboren tussen 25-Jan-1916 t/m 24-Jan-2001, inschrijfgeld €13,50

Alle overige en actuele informatie is te vinden op de site van Indoor Trail Zeeland

X-Treme vrijwilligers gezocht

De organisatie van de Indoortrail heeft gevraagd of er ook X-Treme vrijwilligers beschikbaar zijn die kunnen helpen met de voorbereidingen, de begeleiding van het mountainbikedeel op de dag zelf en het opruimen na afloop.

Vorig jaar heeft zich dat beperkt tot een aantal mensen en was het een mooie eerste editie. Het is terecht dat ATB Team X-Treme als partners in dit evenement ook meer hand en spandiensten gaat verrichten voor, na en tijdens het evenement. Informatie en aanmelden bij de voorzitter.