Hard gewerkt tijdens onderhoudsdag MTB parcours Westerschouwen

Algemeen

20140308-1 Groot onderhoud parcours Westerschouwen-foto Ingrid VaderBURGH-HAAMSTEDE Dik 25 X-Treme leden en andere (regionale) parcoursgebruikers stonden afgelopen zaterdag 8 maart om 9.00 uur paraat om het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen weer eens flink aan te pakken. Een ouderwets gezellig en betrokken clubje liet zien zelfs op zaterdag superhard te kunnen werken.

20140308-10 Groot onderhoud parcours Westerschouwen-foto Jan SlagerDat was ook weer nodig. Vorig jaar is het jaarlijkse GROOT onderhoud erbij bij ingeschoten en werden steeds kleine reparaties verricht. Door het vele gebruik en de lange droogte van afgelopen zomer was het nu weer tijd om het grootser aan te pakken.

Staatsbosbeheer zorgde voor een grote hoeveelheid (boseigen) houtsnippers die met vereende krachten op het parcours aangebracht werden. 20140308-2 Groot onderhoud parcours Westerschouwen-foto Ingrid Vader

Hierbij konden we rekenen op de inzet van tal van meegenomen 4×4’s en karren, een mini kraantje om de karren te vullen en zelfs van de quad van Rinus met aanhanger om de moeilijk bereikbare plaatsen op de single tracks te voorzien van materiaal. Tegen koffietijd was iedereen lekker op dreef en kon onderhoudscoördinator Johan tevreden in z’n handen wrijven.

20140308-9 Groot onderhoud parcours Westerschouwen-foto Jan SlagerOnder een bakje koffie met een heerlijke muffin, brownie en cake van Niels werden de details nog even goed doorgesproken en werden plannen gemaakt voor de rest van de dag.

Rond het middaguur was driekwart van het geplande werk al gedaan en konden de mannen en vrouwen stilaan aan de welverdiende lunch. Tomatensoep en broodjes worst stonden op het menu die in een heerlijk voorjaarszonnetje werden genuttigd. Na deze break werden de puntjes nog even op de “i” gezet. De laatste kuubs snippers werden opgeladen en aangebracht. Een laatste check van “baas Johan” bracht een tevreden lach op z’n gezicht. Dan is het goed!

20140308-8 Groot onderhoud parcours Westerschouwen-foto Jan SlagerHet parcours is weer klaar voor de zomer én klaar voor de komende Jeugd Mountainbike Wedstrijd van 29 maart aanstaande.

Hulde aan de enthousiaste en harde werkers van afgelopen zaterdag die er voor zorgden dat er op het “Patrick Tolhoek MTB parcours” weer “Goed en Veilig” te biken is !