Route KustmarathonZeeland MTB toertocht iets gewijzigd

Algemeen
BURGH-HAAMSTEDE – De voorbereidingen voor de editie 2018 van de KustmarathonZeeland MTB toertocht zijn in volle gang. De plannen zijn gesmeed, vrijwilligers zijn of worden gevraagd, de boodschappen en materialen voor de verzorging onderweg zijn besteld en de routeborden zijn afgestoft. Stuurborden gemaakt en verzonden. Dus wat wil je nog meer.

Ja, dit nog. De te volgen route is op twee locaties iets gewijzigd. Zo zal niet meer door “de Mantelinge” tussen Domburg en Oostkapelle worden gereden. De bikers gaan nu iets eerder het strand op.
 
Ook zijn de laatste 2 kilometers voor de aankomst in Burgh ietwat gewijzigd. In plaats van over het schelpenpad onderlangs de duinen heeft de organisatie besloten de route iets te verleggen en gaan we via de Burghseweg over de voormalige gemeentewerf via twee paardenweitjes, een nieuw en een bestaand bruggetje naar Boeijesbosch richting de finish.
Oh ja, nog iets. Vorig jaar zijn er aardig wat “zwartrijders” gesignaleerd. We snappen best dat je, als je te laat was met inschrijven, toch wil meerijden met deze unieke en gezellige tocht. Maar het is natuurlijk gewoon de bedoeling dat je voor de sluiting inschrijft. De organisatie gaat daarna, op basis van het aantal inschrijvingen, de benodigde voorzieningen regelen en inkopen. Logisch, toch!!