Record aantal deelnemers X-Treme ATB Zomercup Wolphaartsdijk

Algemeen

20150522-1 Zomercup Wolphaartsdijk  Storm en Senna kleinWOLPHAARTSDIJK – Vrijdag 22 mei is de tweede wedstrijd van de X-Treme ATB zomercup onder zomerse omstandigheden verreden in het bekende parcours aan de Schelphoek in Wolphaartsdijk. In totaal stonden 94 bikers aan de start voor hun wedstrijden in de diverse categorieën. Het lokale organisatiecomité had een mooi parcours uitgezet met veel draaien en keren. Het strand was dit keer niet berijdbaar vanwege onderhoud aan het strand, maar op het talud van de dijk was een technisch stuk uitgelegd met korte draaitjes er in. Er was ook voor het publiek genoeg te zien omdat de renners vaak terugdraaien richting start en finish.

 

20150522-2 Zomercup Wolphaartsdijk Podium 2 - 3Om 18.00 uur startte de jongste jeugd met 19 deelnemers over 2 wedstrijden. Beide wedstrijden zijn gewonnen door sterk rijdende meisjes. Nina Houmes heeft landelijk al wedstrijden gewonnen en ook in Wolphaartsdijk eindigt ze als eerste. Rosita Reijnhout uit Wolphaartsdijk won de wedstrijd in categorie 2 – 3.
 
Na het ombouwen van het parcours voor de oudere categorieën was het om 18.30 uur aan de oudere jeugd, de Nieuwelingen en de Vrouwen om hun wedstrijd hard te maken. Ook hier stond een mooi deelnemersveld aan de start, incl. een aantal rijders die voor het eerst meededen aan een wedstrijd. Zowel bij de jeugd cat 4 – 7 als bij de Nieuwelingen ging de strijd lange tijd gelijk op met 3 renners.

In cat. 4- 7 heeft Shirin van Anrooij veel kopwerk gedaan voor Dies Moelker en Martijn Steenblok. 20150522-3 Zomercup Wolphaartsdijk Podium 4 - 7In de voorlaatste ronde kwam Dies er overheen en hij is geleidelijk weggereden om alleen over de finish te komen. In de spannende sprint om plek 2 en 3 was het uiteindelijk Shirin die tweede werd en Martijn derde. Bij de Nieuwelingen ging de strijd tussen Marijn Vermue, Jarmo Visser en Damy Vader. Hier nam Marijn al wat eerder afstand, om redelijk onbedreigd alleen over de finish te komen, gevolgd door Jarmo en Damy.

 

Bij de vrouwen heeft Emma Verloop de wedstrijd gewonnen, voor Marjolein Gernler en Chantal Verstraten. Simone Cornelisse, winnares in Kruiningen kon de wedstrijd niet uitrijden. We hopen dat jullie er allemaal weer bij zijn bij de volgende wedstrijd in Vlissingen. We organiseren daar dan een wedstrijd waarbij de dames alleen op het parcours zijn.
 
20150522-4 Zomercup Wolphaartsdijk  Podium NieuwelingenDe voorgevechten bij de jeugd waren veelbelovend, maar ook de A-rijders (Mannen 17+) en de Veteranen (Mannen 40+) lieten mooie wedstrijden zien. In beide categorieën deden plaatselijke favorieten als Erik Boer, Edzard van Ewijk en Kees Reijnhout mee. 
 
Bij de Veteranen stonden 28 bikers aan de start voor hun wedstrijd van ca. 50 minuten. Het draaien en keren lag niet iedereen even goed, maar ook dat is natuurlijk onderdeel van het mountainbiken. Duidelijk was wel dat de winnaar Peter Willemsen uit Loenhout weinig moeite had met het parcours. Hij had een ruime voorsprong op Franky Taelman uit Zelzate. Kees Reijnhout heeft de eer voor Nederland hoog gehouden door als derde te eindigen in de wedstrijd waarvan hij zelf een deel uitgezet had. 
 
20150522-6 Zomercup Wolphaartsdijk  StartveldIn de A-categorie stonden 20 rijders aan de start. Erik Boer was erop gebrand om te winnen op zijn thuisparcours en direct vanaf het begin nam hij al wat afstand op de concurrentie. Ook hier stonden weer veel Belgische deelnemers aan de start. Het was een beetje een kat en muis spelletje tussen Erik en twee Belgische bikers (Veteraan Danny Sleeckx uit Malle en Vincent Meyvis uit Zoersel). De voorbereiding van Danny was niet super omdat hij door een file op de A-58 pas enkele minuten voor de start aanwezig was op het parcours. Enkele ronden voor het einde van de wedstrijd vonden Danny en Vincent aansluiting bij Erik en in de laatste ronde draaide Vincent als eerste de kritische passages op de single-tracks in. Bij Danny was het beste er af, hij kon zich niet mengen in de strijd voor de eerste plek. Uiteindelijk is de wedstrijd in de laatste meters beslist, Erik had het meeste over in de wedstrijd die hij zelf hard heeft gemaakt, met Vincent op 2 en Danny op positie 3.

 20150522-7 Zomercup Wolphaartsdijk Podium Veteranen20150522-5 Zomercup Wolphaartsdijk  Podium Mannen 17 plus - foto