‘Pump it up!’

Algemeen

OOSTKAPELLE – Na een lange saaie winter waarin er geen wedstrijden waren en er weinig mogelijkheden waren om andere activiteiten te organiseren, was het afgelopen zaterdag dan toch gelukt om een leuke activiteit voor de jeugd te plannen.

Op deze heerlijk zonnige dag waren we welkom op de pumptrack van camping De Pekelinge in Oost-Kapelle. Normaal gesproken is deze alleen toegankelijk voor de campinggasten, maar wij konden de pumptrack een ochtend afhuren. De jeugd was in drie groepen verdeeld, om te veel drukte op de baan te voorkomen.

De eerste groep stond al ruim voor negen uur te trappelen om te beginnen! In de eerste groep zaten veelal de kinderen uit de groep van Vlissingen. Met wat uitleg van trainer Jurgen en Jan en demonstraties van Jochem en Luuk, gingen de kinderen de baan op. Sommigen hadden dit al vaker gedaan, en vlogen al snel in hoge snelheid over de baan. Als je het goed doet, hoef je niet te trappen, en door de pompende beweging kom je vooruit. Na een paar rondjes gaat het steeds beter bij iedereen, en worden de bochten steeds hoger genomen. Tussen door even wat lekkers en achteraf nog een pakje drinken, voor de nodige energie. Een uur lijkt misschien niet zo lang, maar het is echt wel vermoeiend.

Om 10:00 uur was de tweede groep aan de beurt. Dit keer kinderen uit de groepen van Goes. Ook zij gingen lekker aan de slag. Soms wat tempoverschil tussen de kinderen, maar iedereen hield het goed vol. Sommige kinderen hadden nog genoeg energie om daarna nog door te gaan naar De Belt in Vlissingen of Burgh Haamstede.

 

Aan het einde van deze sessie nam Sebastiaan nog even de tijd voor de prijsuitreiking van ‘Waar was X-Treme?’ Een lekker stuk taart voor Melvin, Luuk en Cas, die de winnende foto’s hadden dit jaar. Ook komend jaar loopt deze fotowedstrijd! Heb je een leuke foto in X-Treme tenue of de casual kleding van X-Treme? Stuur hem op en wie weet win jij de volgende keer een lekkere taart.

Om 11:00 uur was het tijd voor de laatste groep. Deze groep bestond deels uit kinderen van de groep in Hulst en deels uit Goes. Leuk dat ook Hulst vertegenwoordigd was vandaag. Na de uitleg van Jürgen gingen ook deze kids aan de slag! Al snel zo warm dat er wel wat truien en jassen uit konden. Ook in deze groep zag je mooi de vooruitgang in een uur tijd.

Om 12:00 uur was het afgelopen, en konden we terugkijken op een geslaagde ochtend. Alle deelnemers en trainers die geholpen hebben hartelijk dank!

 

Rogier heeft een filmpje gemaakt van de kinderen.

 

Auteur: Marijke Vanhommerig