Prima X-Treme uitslagen in 4e Dynasys Topcompetitiewedstrijd; Milan Vader wint

Algemeen

In het Limburgse Landgraaf pakte 1e jaars Junior Milan Vader zijn 2e zege in de Dynasys Topcompetitie van dit seizoen en ook de andere X-Tremisten lieten van zich spreken in het Limburgse Landgraaf.

Milan opende samen met Kjell van de Boogert de wedstrijd die op en rond de skihelling in Landgraaf was uitgezet. Het parcours kende 160 hoogtemeters per ronde die 5 maal moest worden afgelegd20130629-1 Milan Vader foto Ingrid Vader. Milan kreeg de opdracht mee om tactisch te rijden en zich niet vol te geven. Ook deze week, nam hij even wat gas terug na het EK van vorige week, met oog om het NK van komend weekend in Groesbeek. Al snel liep het 2-tal meer dan een minuut uit op de achtervolgers. Met ingang van de laatste ronde probeerde Kjell van de Boogert op de steile klim weg te rijden. Vader bleef in het wiel zitten tot 100 meter voor het einde van de top en demarreerde toen weg. Vader kwam met een voorsprong van 30 seconden alleen over de finish. Kjell van de Boogert werd 2e en Marvin Bovendorp behaalde de 3e plaats.

 

Van de overige Zeeuwen reed Pim van de Swaluw naar een 8e plaats en werd Martijn Steenbakker 22e bij de Junioren.

Bij de Dames Nieuwelingen/Junioren reden Didi de Vries uit Wilhelminadorp naar een 7e plaats en werd Aimeée Schoe uit Vrouwenpolder 18e. Marquerite de Neve reed bij de vrouwen naar een zeer verdienstelijke 13e plaats. Winnares bij de vrouwen werd oud X-Treme lid Anne Terpstra uit Apeldoorn.

Een dag eerder reed Marijn de Vrieze uit Renesse bij de Nieuwelingen jongens naar een 15e plaats en werd Erik Boer uit Wolphaartsdijk 11e.

Thijmen van de Vrede uit Goes behaalde een 2e plaats bij de amateurs, een opsteker richting het Nederlands Kampioenschap volgende week.