Prima strandweer voor Koga MTB Beachrace

Algemeen

20150125-5 Affiche KOGA MTB Beachrace 2015 kleinErik Dekker heeft afgelopen zondag de KOGA Mountainbike Beachrace aan zijn zegelijst toegevoegd. Voor de voormalige Raborenner was dit de eerste strandrace waaraan hij deelnam en doet dus niet mee voor het KNWU Lotto klassement waar Thijs Zonneveld nog steeds aan de leiding gaat. Dat het met de vorm van Dekker niks mis is blijkt wel uit het feit dat hij pas Nederlands kampioen Cyclocros in de categorie 40+ is geworden. De 42 kilometer strand verteerde hij in 1:13.12′.

 

 

Het strand kende vele zachte stukken stuifzand, dus naast hard trappen was de goede lijn kiezen ook cruciaal. Ook rijden op de waterlijn bleek niet overal de meest voordeligste optie. Het vlakke strand gaf ook al geen garantie voor een stevige ondergrond. Het was dus zoeken geblazen naar het goede spoor. Insiders vertelden dat nu het strand aan de Brouwersdam richting Renesse er als een biljardlaken bijlag. Anders dan slechts één dag voordien. De harde noordwester had zijn werk gedaan.

20150125-4 Erik Dekker Koga MTB  Beachrace - foto Beet itDe mannen startten om 9.30 uur met de achtervolging op de vrouwen die een kwartier eerder gestart waren. De eerste kilometers bestonden uit een aanloop lusje.

Vanaf de start bij strandpaviljoen Perry’s ging het over het strand naar duinovergang Kijkduin en vandaar weer terug naar de Brouwersdam om vervolgens toch weer koers te zetten in zuidelijke richting.

Al bij deze doorkomst (na 10 minuten fietsen) waren er al verschillende groepjes gevormd die met aanzienlijk tijdverschil doorkwamen.

Op naar de Stormvloedkering dus waar bij Westerschouwen het keerpunt met verzorging en tijdwaarneming gelokaliseerd was. Al na 43 minuten werd dit punt door de eerste renners bereikt en konden de renners terug naar af. Dit ging een stuk rapper in tijd maar nu hoefde er tenslotte geen lusje extra gereden te worden.

Enige wind van betekenis was er ook niet dus werd het domweg stoempen over het natte zand. Inmiddels was het tij nog wat lager geworden dus kregen de renners een nog breder strand voor hun wielen waar ze de juiste lijn moesten zoeken. Vooral bij het Verklikkerstrand bleek de keuze van belang te zijn. Volg ik de waterlijn of ga ik binnendoor?

Toch had de snelste renner slechts een kleine 30 minuten nodig voor de terugweg. De eerste mannen finishten net na de eerste vrouwen die met slechts een kwartier voorsprong aan dit avontuur waren begonnen. Rosanne Slik won bij de vrouwen in een tijd van 1:26’.41”.

Het spreekt voor zich dat in zo’n thuiswedstrijd de Zeeuwen zich ook willen laten zien. Zonder het idee te hebben compleet te zijn hieronder de uitslagen (in hun eigen categorie) van de, in onze kringen, bekende Zeeuwen en Zeeuwsen. Graag doorgeven aan de redactie als je een Zeeuwse uitslag mist.

Mannen licentie
33 Davy Gunst
72 Jan Minnaard
42 Marco Minnaard
48 Edzard van Ewijk (ATB Team X-Treme)
67 Pim van de Swaluw
74 Ramon Vleugel
88 Dimitri Mulder
96 Johan Hendrikse (ATB Team X-Treme)
99 Karel van Iwaarden (ATB Team X-Treme)
100 Joannathan Duinkerke

Vrouwen licentie
11 Anne van de Swaluw
12 Marquerite de Neve (ATB Team X-Treme)
14 Marjolein van Westen

Mannen basislid
26 kees Reinhout (pech, lekke band)
43 Jan van Dongen (ATB Team X-Treme)
123 Dirk Verstraate (ATB Team X-Treme)

Vrouwen basislid
6 Zoë Mulder (ATB Team X-Treme)
7 Jerina Pladdet (ATB Team X-Treme)

Cyclo
42 Michel Bouwman