Prima start ATB Toerteam Schouwen

Algemeen

 Zondagmorgen 3 april staan er een twintigtal bikers (mannen, vrouwen, meiden en jongens) te popelen op het parkeerterrein van Sportcentrum Westerschouwen in Burgh-Haamstede. Het nieuwe X-Treme Toerteam Schouwen is een feit. 

De start is goed, het is droog, een aardige temperatuur en het zonnetje is niet ver weg. Prima fietsweertje dus.

Ricky Sluijs, Peter Boone en Martin de Vrieze nemen de groep op sleeptouw om die eerst via de groene duintjes naar de ingang van het Patrick Tolhoek parcours te loodsen.

Voorzitter Patrick stond daar (met zere rug) al gereed om de deelnemers te verwelkomen en enige bemoedigende woorden mee te geven. In z’n toespraak haalde hij aan dat de MTB Ladies Day van 2 jaar terug eigenlijk ten grondslag ligt aan dit initiatief.

Toen al bleek dat de een beginners/recreanten team in deze regio een goede kans van slagen zou hebben, zeker met het schitterende Patrick Tolhoek mountainbike parcours in de achtertuin.

Het idee werd verder uitgediept en er werden begeleiders gevonden. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een voortvarende start van het ATB Toerteam Schouwen.

Dit past dan ook precies in de plannen van de ATB Team X-Treme om satellietgroepen te gaan vormen in het kader van regionale spreiding van mountainbike activiteiten (trainingen) in Zeeland.

Dit nieuwe toerteam richt zich in eerste instantie op beginners- en de écht recreatieve renners. Mannen, vrouwen, jeugd vanaf 6 jaar (liefst vergezeld van een ouder) en vooral ook gezinnen zijn van harte welkom. Indien nodig kan het team tezijnertijd worden opgesplitst in verschillende groepen.

De eerste toer was een succes. Vanaf de boswachterij werd via de Moolweg koers gezet naar het Duinhoeve pad. Daar toch een paar lichte klimmetjes. Het schelpenpad langs het strand naar Renesse is natuurlijk altijd weer heerlijk om te toeren, vooral met de wind in de rug. Na het centrum van Renesse te hebben aangedaan werd de terugweg bepaald door het fietspad door de vroongronden om vervolgens via de kernen Haamstede en Burgh weer bij de boswachterij uit te komen. Daar werd nog wat gedronken en gegeten en natuurlijk nog even nagekletst. Het allereerste avontuur van Toerteam Schouwen zat er op.

Volgende week zondag gaan we voor de tweede toer!!
Zegt het voort, zegt het voort!!!

 

Dus: Zondag 10 april 10.00 uur
Vertrek: Sportcentrum Westerschouwen, Daleboutsweg 9, 4328 PN Burgh-Haamstede

Vereisten: Een deugdelijke mountainbike, een goed passende helm en comfortabel zittende fiets- of sportkleding.

Informatie: Ricky Sluijs, 06-25368146 of x-treme.tts@zeelandnet.nl