Prima sfeertje tijdens de DELTA Dikke Banden Race 2013 in Burgh

Algemeen

20131005 DDBR Burgh Jan Slager DSC00360BURGH Zaterdag 5 oktober 2013 was het weer zover in Burgh. Voor het derde jaar achtereen werd de DELTA Dikke Banden Race rond de kerk georganiseerd. Na het vertrek van de hardlopers en de binnenkomst van alle mountainbikers die meededen aan MTB Toertocht van de Kustmarathon Zeeland mocht ook de lokale jeugd van start in een eigen mountainbike wedstrijd.

 

 

 

 

De organisatiewerkgroep Kustmarathon Burgh van ATB Team X-Treme vond dat er tijdens dit supersportief Zeeuws weekend de plaatselijke mountainbikende jeugd niet vergeten mocht worden. Een heus mountainbike look-a-like parcours werd uitgezet, een geluidsinstallatie met microfonist werd geregeld, een officiële jury was aanwezig en natuurlijk stond rondemiss Monique gereed om de fraaie prijzen uit te reiken aan de winnaars die op een echt podium mochten plaatsnemen.

20131005 DDBR Burgh Jan Slager DSC00373Het werd een wielerfeest van jewelste. Maar liefst 49 kinderen kwamen zich in het kraam inschrijven of hadden dit al gedaan via school. Er waren o.a. leerlingen van  ’t Staepel’of, De Kirreweie en Onder de Wieken. De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s waren zeer ruim aanwezig om hun kroost aan te moedigen.

Gelegenheid speaker Patrick deed het voortreffelijk en zweepte de sfeer naar ongekende hoogten.

De kinderen werden ingedeeld in categorie, kregen een DDBR shirt aangetrokken (wat ze mochten houden), een rugnummer opgespeld en een helm aangemeten. Toen iedereen in de juiste categorie was ingedeeld konden de wedstrijdjes beginnen.

Eerst was het de beurt aan de 3 en 4 jarigen. Na een spannende strijd werd Sem Mastenbroek de verdiende winnaar gevolgd door nummer twee Erik Balemans en Fiene die derde maar ook eerste  meisje werd.

De 5 en 6 jarigen mochten daarna van start. In een grote groep van 19 deelnemers werd op het scherp van de snede gestreden. Iedereen ging voor een goede klassering. Uiteindelijk werd Okke Jansen eerste voor Joris . Julian de Meij werd derde. Als eerste mocht Femke haar prijs in ontvangst nemen.
20131005 DDBR Burgh Jan Slager DSC00365Ook de 7- en 8 jarigen vertrokken in een grote groep.  Dertien streden er om de podiumplaatsen. Rob Kastelein toonde zich afgetekend de sterkste en wist Tom van den Bos (nummer twee) achter zich te houden evenals  Jens die op het derde treetje van het podium mocht plaatsnemen. 

Als eerste meisje werd Mathilde gehuldigd

In de groep 9- en 10 jarigen werd het feest voor de familie Kastelein compleet. De broer van Rob; Bart  Kastelein kon in deze categorie zegevieren. Sander Verweij ging voor het zilver en Gerben werd de bronzen medaille om zijn nek gehangen. Kira Jasperse kwam als eerste meisje over de streep.

 

Gelijk met de vorige groep gingen ook de 11- en 12 van start. Raymond van den Bos won de wedstrijd voor Annabel van Dam die ook de prijs voor het eerste meisje kreeg.

Na afloop van hun wedstrijd mochten de deelnemers na inleveren van het rugnummer een drankje en een herinneringsmedaille in ontvangst nemen.

Al met al weer een fantastische dag in een prima sfeertje met enthousiaste deelnemers, uitbundige ouders en ander publiek en dat alles in een lekker zonnetje onder kerk van Burgh.

20131005 DDBR Burgh Jan Slager DSC0037520131005 DDBR Burgh Jan Slager DSC0037620131005 DDBR Burgh Jan Slager DSC00377

 

Meer foto’s van de DELTA Dikke Banden Race in Burgh in het ATB Team X-Treme fotoalbum:

ATB Team X-Treme foto album