Prachtige dag voor KOGA Beachrace Renesse 2016

Algemeen

20160117-8 MTB beachrace Renesse - foto organisatieBROUWERSDAM – Vroeg uit de veren voor een zondag en dat om naar de Brouwersdam af te reizen waar een paar honderd bikkels gereed zouden staan voor de KOGA beachrace 2016 van strandpaviljoen Perry’s richting stormvloedkering en weer terug. Niet alleen de winst van de wedstrijd en verbetering van de positie in het klassement stonden op het spel maar ook de felbegeerde titel “Open Zeeuws Kampioen Beachrace”.

 

 

 

20160117-1 Beachrace Renesse - foto organisatieNiet zomaar een titel natuurlijk. Tal van Zeeuwse coryfeeën uit het MTB wereldje deden een gooi naar de winst én naar deze titel. Dit bleek helaas toch wel een bruggetje te ver te zijn. Aan de start spotten we natuurlijk tal van bekende bikers uit de Zeeuwse ATB competities met “good old” Johan Hendrikse, Jan van Dongen, Jos Geluk, Thijmen van de Vreede, Dirk Verstraate, Edzard van Ewijk, Charlie Moison, Dick van de Berg, Jan Minnaard, Marjolein van Westen, Marquerite de Neve, Leo Akershoek, Jan David van Keulen, John en Wout Roos.

Maar ook Johan Padmos, Jelle Jumelet, Dimitri Mulder, Michiel Jumelet, Ramon Vleugel, Ezra Tolhoek en Tommie Jumelet waren van de partij en we zullen er zeker nog wel een paar vergeten zijn, sorry!

20160117-2 Beachrace Renesse - foto Jan Slager

 

De startprocedure was er deze keer niet eentje om door een ringetje te halen. Waar het vorig jaar soepeltjes verliep moesten nu de verschillende categorieën de kou trotseren tot de vorig gestarte groep de startlus had volbracht. Voor de laatste renners was het wel 20 tot 30 minuten wachten.

 

De recreanten en vrouwen licentiehouders maakten dan ook (terecht) protest bij de wedstrijdleiding. En net vóór de passage vorig gestarte groep mochten ze dan toch op weg! Gevolg was dan nu weer dat alles weer door elkaar reed. Maar goed .. alle renners waren onderweg voor een dikke veertig kilometer bikkelen.20160117-3 Beachrace Renesse - foto Jan Slager

 

Al na een kilometertje of vijf, toen de renners de start-/finishlocatie na de startlus weer passeerden was het duidelijk dat het tempo van de koplopers hoog zou zijn. Veel renners hadden zich daarin toch wel vergist en hadden moeite het hoge tempo van de kop te volgen. Hopen op goed en vlot herstel want er lag dan toch nog een aardig stukje strand voor de wielen.

 

Na dik een uur kwamen de koplampen van de begeleidende jeep alweer in zicht. 20160117-5 Beachrace Renesse - foto Jeroen RietveldEén renner met een kleine voorsprong die achterna gejaagd werd door een groepje. Tevergeefs want die éne renner bleek toevallig Tom Dumoulin te zijn en die kan aardig tempootje rijden begrepen we. In slechts 1 uur, 8 minuten en 17 seconden passeerde hij de streep. Gemiddeld bijna 37 per uur.

 

De eerste vrouw werd Nina Kessler in 1 uur,  19 minuten en 41 seconden. Zij legde de race af met 31,6 km/uur gemiddeld. Beiden werden daarmee “Open Zeeuws Kampioen Beachrace” en kregen de felbegeerde trui uit handen van gedeputeerde sport Jo-annes de Bat.

 20160117-6 MTB beachrace Renesse Johan - foto organisatie

  

Nieuws van de organisatie

  

Uitslagen 

  

Filmverslag Omroep Zeeland

 

 

 

 20160117-8 MTB beachrace Renesse - foto organisatie

20160117-4 Beachrace Renesse - foto Jeroen Rietveld

20160117-7 Beachrace Renesse - foto Jeroen Rietveld