Pech voor Milan Vader in La Bresse

Algemeen

20160530-1 Milan Vader - archiefLA BRESSE (F) – Het internationale mountainbike seizoen begon geweldig goed voor Milan. De uitgekiende voorbereidingen, tijdens trainingen en verblijf bij het K-OTC in Sittard en tijdens stages elders, begonnen hun vruchten weer rijkelijk af te werpen. Helaas wordt dit nu even verstoord door een blessure.

 

 

 

20160528-1 Breukje onderarm Milan VaderEen knappe zesde plaats in de wereldbeker van Australië bij de Beloften (under 23), een eveneens prachtige zesde plaats tijdens de Europese Kampioenschappen in het Zweedse Huskvarna en die weer gevolgd door een schitterende vijfde plaats tijdens de wereldbeker in Albstadt (Duitsland) geven blijk van een opbouw én progressie in de lijn met zijn ambitie; OS2020 Tokyo!!

Helaas stagneert de opbouw nu enigszins. Bij een val tijdens de parcoursverkenning voor de wereldbekerwedstrijd in La Bresse (Frankrijk) heeft Milan een breukje in zijn onderarm opgelopen.

Milan hoopt echter toch weer op tijd gereed te zijn voor het Wereldkampioenschap dat van 28 juni tot en met 3 juli wordt gehouden in Nove Mesto (Tsjechië).

Aan dit mountainbike oord heeft Milan prima herinneringen vanwege het parcours dat hem prima ligt en de 3e plaats die hij daar behaalde tijdens de wereldbekerwedstrijd voor junioren in 2014.