Ouderwets genieten tijdens de ZEEUWSE GASTEN MTB wedstrijd

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Het was weer ouderwets genieten, afgelopen zaterdag, in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede. We hadden het al aangekondigd en de verwachting is dan ook zeker uitgekomen, meer dan dat zelfs. De voorspellingen van de weermannen en vrouwen kwamen precies uit. Het grootste deel van de dag was het prima vertoeven op en om het Patrick Tolhoek MTB parcours. Alleen het tijdens het laatste wedstrijd halfuurtje en het opruimen kwam het met bakken uit de hemel. Maar geen probleem voor de ca. 130 renners en het ruim aanwezige publiek. Maar daar ging het niet alleen om …….

20151128-2 Wintercomp Burgh-Haamstede prijzen - foto Ingrid VaderHet ging tenslotte ook om de punten en de bekers in “DE ZEEUWSE GASTEN MTB WEDSTRIJD”; de vierde wedstrijd van de Zeeuwse ATB wintercompetitie 2015-2016. Zouden de  klassementsleiders in staat zijn hun positie te handhaven op dit, toch wel, zéér technische en selectieve parcours? Of moesten ze hun meerdere erkennen in hun opponenten?

Het spande er om! Bij de Mannen 17+ was de winnaar een verrassing. Prof Marco Minnaard wilde in deze periode tussen twee wegseizoenen ook weer eens een mountainbike wedstrijd rijden en won prompt de wedstrijd voor Edzard van Ewijk en Thijmen van de Vrede. Bij de Vrouwen 17+ was Simone Cornelisse uit Middelburg een bekende winnares, bij de Mannen 40+ ging de winst naar Sven Standaerd uit Zafelare (B).

20151128-4 Wintercomp Burgh-Haamstede Pieter Moelker - foto Ingrid Vader

Jarmo Visser (Heinkenszand) was de vlaggendrager bij de 15- en 16 jarigen en Martijn Steenblok ook uit Heinkenszand werd de winnaar in de Categorie 13 en 14 jaar. In deze categorie kwam Job Blankenstijn uit Kortgene heel lelijk ten val en moest de strijd staken. Het werd weer eens duidelijk hoe belangrijk het dragen van een goede helm is. Gelukkig gaat het alweer wat beter met hem.

Rowdy Reunis uit Hulst ging er bij de 11- en 12 jarigen met de winst vandoor en Rob Kastelein uit Burgh-Haamstede domineerde de categorie 9- en 10 jaar op zijn thuisparcours. Joey Spuy uit Stellendam zette categorie t/m 8 jaar naar zijn hand. Luuk Lavooij en Kyano Ngyuen reden voor het eerst een wedstrijd in deze competitie. Luuk werd knap 8e en Kyano eindigde op een mooie 13e plaats.

 

Het parcours was er één die beslist niet zou misstaan in een Nationale wedstrijd. Sterker nog dit wás het parcours wat met de landelijke JMW wedstrijd werd gereden. Alles zat er in wat er in een MTB parcours moet zitten; klimmen, dalen, vals plat, technische stukjes en dat in de juiste dosering en aangepast op de categorie. Mooi dat dit kan op het mooiste parcours van …….. Nederland.

 20151128-3 Wintercomp Burgh-Haamstede - foto Ingrid Vader

De organisatie kreeg dan ook, terecht, een karrevracht aan complimenten over zich heen gestort (om verlegen van te worden) voor dit mooie parcours en organisatie!!

De uitslagen staan inmiddels op de uitslagenpagina. Ook dit keer een filmimpressie van de categorie t/m 8 jaar en de 9 + 10 jarigen van de hand van Jacco van Iwaarden.

 

De volgende wedstrijd is zaterdag 5 december a.s. in Wemeldinge. Kijk voor meer info op de X-Treme kalender.

20151128-1 Wintercomp Burgh-Haamstede stand Boezemvriendinnen - foto Ingrid Vader 

 

 

 

 

 

 

 

In het kader van een aanstaande mountainbike clinic (maandag 28 december), georganiseerd door ons jeugdlid Max van Genderen, t.b.v. de Stichting Boezemvriendinnen (Vrouwen met Borstkanker voor Vrouwen met Borstkanker) was deze stichting met een verkoopstand te gast voor verkoop en informatie. Wie dit gemist heeft en meer wil weten over het doel van de stichting of informatie & aanmelden voor de mountainbike clinic. Zie de website van de stichting.