Oud en nieuw bestuur ATB Team X-Treme

Algemeen

GOES – Wat ontzettend fijn dat onze vereniging sinds kort weer een nieuw bestuur heeft en dat we de komende jaren weer vol enthousiasme vooruit kunnen. Graag stellen we onze nieuwe bestuursleden aan jullie voor en willen we ook zeker nog even stil staan bij onze vorige bestuursleden. Door de inzet van Patrick, Jan en Johan, is de vereniging gegroeid, en hebben er de afgelopen jaren veel mooie evenementen plaats kunnen vinden. Maar wat gaan zij nu doen met al die vrije tijd?!?! De bestuursleden aan het woord, te beginnen met onze nieuwe voorzitter:

 

“Laat ik mij even voorstellen; Leon Wijkhuijs, 50 jaren jong, getrouwd met Danielle en vader van Elin en David.

Mede door David ben ik op deze stoel terecht gekomen, maar ook actiever gaan fietsen. Ik ben zeker geen doorgewinterde mountainbiker zoals velen van jullie. Tweewielen heeft mij echter altijd wel getrokken, zo heb ik bijna 30 jaar diverse Ducati’s gereden.

Naast mijn dagelijkse werk als Projectmanager bij Evides houden we ook nog een 25 hobbyschapen en staan er nog een paar oude tractoren in de schuur.

Ik kijk ernaar uit om de komende tijd samen activiteiten te ondernemen en elkaar zo beter te leren kennen.”

En dan natuurlijk gelijk onze oud voorzitter Patrick Vader aan het woord:

Hallo leden, vrijwilligers en ouders van jeugdleden van ATB Team X-Treme,

Mooier hadden we het ons het als bestuur niet kunnen bedenken, ondanks de wat langere aanloop om een nieuwe bezetting te krijgen is het ons toch gelukt. 20 december 2023 was daarom in veel opzichten een memorabele dag voor ons cluppie! Er diende zich niet alleen een nieuw bestuur aan, maar ook verschillende andere posten werden ingevuld. Taken werden over meerdere mensen verdeeld, waardoor er een taakverlichting ontstaat.

Dit is altijd onze wens geweest en we zijn enorm blij dat het nu ook op deze wijze wordt ingevuld. En eerlijkheid gebied te zeggen, dat dit vaak zo loopt binnen vrijwilligersorganisaties. Het moet eerst 5 voor 12 worden voordat het besef doordringt dat jouw vereniging niet kan bestaan zonder jouw inzet.

Je hebt een aantal dragers, waarvan ik er zeker een van was, die nieuwe initiatieven aanjagen, nieuwe evenementen organiseren, nieuwe locaties en nieuwe parcoursen ontwikkelen, waarmee het mountainbiken in Zeeland en ook wel in Nederland op de kaart is gezet.

Een nieuwe generatie vrijwilligers, die actief betrokken zijn, omdat hun kinderen en misschien zij zelf ook wel een beetje, het mountainbikevirus hebben opgedaan. Dit is waarop een vereniging drijft en wat mij ook al die jaren energie heeft gegeven actief te zijn binnen en voor deze  vereniging.

Wat afgelopen jaren is opgebouwd, blijft voortbestaan. Wellicht in een ander jasje en met andere accenten, maar dat is aan de nieuwe organisatie. Ik durf gerust te stellen dat we voor de nieuwe generatie een mooie basis hebben achtergelaten, waaraan ik mijn aandeel heb geleverd.

Ik wens het nieuwe bestuur, de vrijwilligers en alle leden nog vele jaren mountainbikeplezier en roep ook nieuwe ouders op “een van ons te worden”, zodat de continuïteit en de waarde die X-Treme heeft, geborgd blijft.

Dank dat ik vrijwilliger van deze mooie vereniging heb mogen zijn en ook zal blijven😉.

Tot binnenkort, maar dan in een andere hoedanigheid.”

 

Naast de voorzitter is het hebben van een secretaris en een penningmeester verplicht. De secretaris zorgt onder andere voor alle correspondentie, het plannen van ledenvergaderingen, het toezien op het naleven van de reglementen en vast nog veel meer. Onze nieuwe secretaris is Annette Mullaert:

“Als nieuw bestuurslid mag ik me aan jullie voorstellen. Ik ben Annette, 42 jaar. Getrouwd met Guido en moeder van 2 jongens, Sam en Daan. Sam is al van jongs af aan lid van X-Treme, Guido is al heel wat jaartjes assistent trainer en Daan is ook lid geweest. Op evenementen stak ik dan ook graag een handje bij, als dit nodig was.

In het dagelijks leven werk ik in een kantoor boekhandel en daarnaast heb ik mijn eigen creatieve bedrijf. Mijn hobby’s zijn lezen, bakken en er op uit gaan met ons campertje. Nu ik zelf actiever wordt binnen X-Treme, zal ik de mountainbike hopelijk ook weer wat vaker pakken.

Onze oud secretaris, Jan Slager, is er een van bijna het eerste uur. De vereniging bestond nog maar een aantal jaar en Jan was al lid. Al die jaren, 25!!!, heeft Jan zich met enthousiasme ingezet voor ons allemaal. Zelfs nog een poosje voorzitter geweest, totdat hij Patrick daarvoor wist te strikken. 😄

Jan: “Ik ben vooral blij dat de continuïteit van onze mooie vereniging gewaarborgd is en aan de vooravond staat van een nieuwe periode met een enthousiast bestuur en kaderleden. Leden (en ouders van jeugdleden) van ATB Team X-Treme verdienen het om, met elkaar, een sportief gezellige vereniging te zijn waarin betrokkenheid en teamgevoel hoog in het vaandel staan. En waaraan iedereen een steentje bijdraagt. Samen is het leuker! Dit kennen we van de bijna 30 achterliggende jaren en ik heb er alle vertrouwen in dat de voorliggende periode ook weer veel leuke dingen voor ons in petto heeft.

Nu ik niet meer, samen met Patrick en Johan, aan de knoppen zit, zal ik dit tóch zeker niet gaan missen omdat ik nog graag lang deel wil uitmaken van de X-Treme familie. Maar dan op afstand en in een andere (ondersteunende) rol. En verder is er nu tijd voor ….. het afwerken van het lijstje waar pensionado’s ook meestal mee van doen krijgen 😊.

X-Tremisten dank voor de hele mooie tijd, belevenissen en herinneringen.

 

En natuurlijk is ook de penningmeester een belangrijke functie in het bestuur. We zijn een financieel gezonde vereniging, maar dat kan alleen doordat er ook daadwerkelijk contributie geïnd wordt, subsidies worden aangevraagd, jaarrekeningen worden gemaakt, en soms wat lobby werk verricht moet worden. We hebben hiervoor een nieuwe penningmeester gevonden in Ellen:

“Mijn naam is Ellen Harms-Vaane, 46 jaar, getrouwd met Jeremy Harms. Samen hebben wij een zoon Quinten 16 jaar en dochter Kany 12 jaar. Quinten fietst bij Team X-Treme en Jeremy is trainer bij Team X-Treme.

Door de noodkreet vanuit het oude bestuur heb ik met Jeremy overlegd en besloten om mij beschikbaar te stellen. Mijn hobby’s zijn: mountainbiken, wandelen, lezen, in de tuin rommelen, zingen, filmpje kijken, uit eten gaan en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Ik werk 20 uur per week als financieel medewerkster bij Alpina@Work in Zierikee.

Ik zie het als een uitdaging om mij in te zetten voor Team X-treme. Jullie tips, ideeën en of opmerkingen zijn welkom. Sportieve groeten!

En dan “last but not least“, onze afscheid nemende penningmeester Johan Hendrikse:

Eerst eens een A.L.V vergadering bezocht en daar zochten ze kascontrole leden. Gezien mijn kennis van de cijfers dacht ik, dat kan ik wel een keer doen. Wat bleek bij de controle, “ik zou dat anders doen”. Meldde dat ook bij de vergadering en een jaar later was ik penningmeester. Dit was, ik denk, medio 2015. Ik zou dat hooguit 5 jaar doen en in 2022 ben ik afgetreden. Nu, in 2024 is er een nieuwe penningmeester dus voor mij is het nog om voor een goede overdracht te zorgen. Natuurlijk zal de nieuwe penningmeester net als ik destijds er een eigen inbreng aan geven.

Geen X-Treme meer wat nu? Ik blijf de club trouw, help Jan Slager af en toe in de loods waar de materialen van de vereniging opgeslagen liggen. En verder blijf ik voorlopig onderhoud coördinator voor het Patrick Tolhoek mountainbike parcours, dit in overleg met Staatsbosbeheer.

Het mountainbiken doe ik nu voor plezier, met af en toe een toertochtje. Daarnaast is ons bedrijf Hendrikse Onroerend Goed inmiddels verkocht. Dus dat geeft nog meer tijd en ook mogelijkheden om nog wat vaker naar ons geliefde Spaanse eiland Gran Canaria te gaan waar ik me de meeste tijd bezig hou met mountainbike.”

Bestuursleden, dank jullie wel voor jullie inzet, de afgelopen jaren en de komende jaren! Ook de overige leden die een steentje bijdragen om onze vereniging tot een succes te brengen. Want hoe meer mensen, hoe lichter het werk en hoe meer tijd we met z’n allen overhouden voor mountainbiken.

Van links naar rechts: Ons nieuwe bestuur, Léon, Ellen en Annette, en dan ons ‘oude’ bestuur, Jan, Johan en Patrick.

Marijke Vanhommerig

Marijke Vanhommerig