Organisatie klaar voor de X-Treme/MarathonZeeland MTB Toertocht 2013

Algemeen

20130920 Logo Kust marathon ZeelandAlweer voor de zevende!! keer op rij organiseert ATB Team X-Treme, in nauwe samenwerking met Stichting Kustmarathon Zeeland, de X-Treme/MarathonZeeland MTB Toertocht. De werkgroep is al weken aan de slag om alles in goede banen te leiden vanaf de start in Zoutelande, uitzetten van de route, de begeleiding en verzorging onderweg en de aankomst in Burgh.

 

Ook dit onderdeel van het Kustmarathon Zeeland weekend is beslist niet meer weg te denken en groeit gestaag door van 160 deelnemers in 2007 tot maar liefst 1250 bikers in 2013.

Deze bikkels durven de strijd aan te gaan met de typisch Zeeuwse elementen; wind, water en zand. Tot nu toe was de editie van 2010 “d’n zwaerst’n, d’n mooist’n”; wat de editie van 2013 zal brengen is nu nog een vraag. De weersvoorspellingen zijn redelijk; bewolkt met een beetje zon, een beetje wind uit het zuidwesten en een klein kansje op regen. De renners vertrekken met laagwater in Zoutelande.

20130920 DELI XL LogoHet enthousiasme van de deelnemers en van de vele vrijwilligers is elk jaar weer overweldigend. Deelnemers (zelfs uit omliggende landen) komen speciaal naar het Zeeuwse om de wellicht “barre” tocht over strand, duinen, bos en het “achtste wereldwonder”; de Stormvloedkering Oosterschelde zelf te ervaren.

20130920 Logo Soete SuikerbolDe Zeeuwse deelnemers genieten nu op een andere manier van hun eigen omgeving!

De MTB Toertocht volgt nagenoeg dezelfde route van Zoutelande naar Burgh als tijdens voorgaande edities, maar is aan de Schouwse zijde dit jaar uitgebreid met een extra lus zodat de totale afstand nu ca. 53 km. bedraagt. Ook de aankomst in de Burghsering is iets veranderd.

De start is later dan andere jaren. De deelnemers vertrekken in groepen vanaf 8.45 uur in Zoutelande. Tegen de klok van 11.00 uur worden de eerste deelnemers in Burghsering in Burgh verwacht.
Deelnemers die na 12.00 uur aan het eind van de Stormvloedkering aankomen worden via een alternatieve route naar de finish geleid.

 

20130920 Logo Nutswerk

Aan het einde van de misschien wel “barre” tocht wacht de welverdiende beloning. Het ontvangstcomité onthaalt de gefinishte deelnemers met de speciaal ontworpen herinneringsmedaille, een drankje van Deli XL en een stuk heuse Burghse perencake van de plaatselijke bakker “Inde Soete Suikerbol”.

20130920 Logo Sportcentrum Westerschouwen

Na het schoonspoelen van de fiets in de Bikewash nabij de finish (verzorgd door NUTSWERK) en van de renner zelf (in Sportcentrum Westerschouwen) rest het ultieme genieten van de geleverde prestatie.

Renners en natuurlijk ook het publiek;

Veel plezier en geniet met volle teugen van deze unieke tocht

Meer en laatste info op www.marathonzeeland.nl