Opening ATB route Kabbelaarsbank door Michael Boogerd, 12 september

Algemeen

KABBELAARSBANK Wethouder Frans Tollenaar van de gemeente Goeree-Overflakkee en ex-prof wielrenner Michael Boogerd nemen op 12 september aanstaande de ATB route Kabbelaarsbank officieel in gebruik.

 

De mountainbike route is een initiatief van het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen, Staatsbosbeheer, Toer Club Ouddorp en de gemeente Goeree-Overflakkee. De route bestaat uit een grote en een kleine ronde.
De MTB route maakt deel uit van het project Natura People waarmee Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de Brouwersdam als Hotspot voor Active Leisure.

Officiele opening en meerijden met Michael Boogerd tijdens parcoursverkenning
De officiële opening van de MTB route vindt plaats tijdens het festival DAM7 om 14.15 uur, om 14.30 uur start een rit met VIP’s.
Enthousiaste mountainbikers worden uitgenodigd om samen met Michael Boogerd het parcours te verkennen. Opgeven hiervoor kan via de website www.toekomstgrevelingen.nl. Slechts een selectie van fietsers kan gebruik maken van dit unieke aanbod. Ritten voor particulieren die zich hebben opgegeven starten om 15.00, om 15.30 en bij voldoende belangstelling om 16.00 de derde rit.

Hotspot Brouwersdam
De Brouwersdam is aangemerkt als Hotspot voor Active Leisure en is daarmee een belangrijk icoon in het water gerelateerd toerisme in de Voordelta. Om de actieve recreatie een impuls te geven, is de ATB route Kabbelaarsbank aangelegd: een vrij toegankelijke semi-professionele MTB route.

Natura People
De aanleg van de moutainbike route is onderdeel van het project Natura People, een internationaal project om de instandhouding van de natuurlijke omgeving op lange termijn te waarborgen. Hierin wordt samengewerkt met partners uit het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland om op verantwoorde wijze natuurreservaten in te zetten om meer bezoekers naar betrokken gebieden te trekken. De mountainbike route is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Goeree-Overflakkee.

Zie  www.mtbroutes.nl/route/807/Ouddorp voor informatie en de routekaart