Open training MTB parcours Weyevliet-Vlissingen enthousiast ontvangen

Algemeen

VLISSINGEN – Zondagmorgen 31 mei staan om 10.00 uur maar liefst een ruime dertig deelnemers te wachten op de open training op het nieuwe MTB trainingsparcours Weyevliet in Vlissingen. Als voorbereiding op de komende Zomercup wedstrijd van aanstaande vrijdag maar vooral ook als kennismaking met deze schitterende MTB aanwinst in Vlissingen hebben de organisatoren van de Zomercup en de X-Treme trainers het initiatief genomen een “open training” te organiseren.

Een aanwinst is het zeker, het in oktober 2014 geopende Weyevliet MTB parcours. De afgelopen weken is een groep noeste werkers druk bezig gegaan om de spreekwoordelijke puntjes op de “i” te zetten op dit bijna 3 kilometer lange parcours. De track is gemaaid (met de nieuwe X-Treme bosmaaier), een spoor van kleischelpen (25 kuub) is aangebracht en afgetrild en de baan werd voorzien van de bekende BLOSO routeaanduiding. Ook is de zandbak inmiddels gevuld met zand.

Morgenavond (woensdag 3 juni) zullen de werkzaamheden worden afgerond zodat het parcours tip top in orde en wedstrijd gereed is.

De deelnemers aan de open training beleefden een leuke en leerzame ochtend zo blijkt uit de reacties. 17 volwassenen en 15 jeugdige bikers werden in nivo-groepjes verdeeld en gingen elk met een eigen trainer aan de slag met de vooraf opgezette oefeningen. Een lint van bikers trok over de Vlissingse heuvels. 

Schakelen, remmen, sturen, klimmen en dalen; alles kwam aan bod. “Het groepje enthousiaste bikers uit Westkapelle is door deze training nog enthousiaster geworden”, aldus een deelneemster. Voor herhaling vatbaar dus!!