Onze jongens in de Flanders MTB Series Kleine Brögel 2 april

Algemeen

KLEINE BRÖGEL (B) – Sommige X-Tremisten hebben de zomercup laten schieten om fris aan de start te staan op 2 april in de Flanders MTB series ofwel de Vlaamse Kidschallenge. De broertjes Kastelein stonden fris aan de start en ook Kasper Rentier die zich veelal focust op de Belgische competitie. Mike Deutekom rijdt in de U15 (onder 15 jaar) ook heel graag de wedstrijden in België. Dit zijn vaak mooie wedstrijden voor hem en mooie parcoursen. Zijn streven is een plek in de top 10.

Bij de U11 was het de beurt aan Rob Kastelein. Hij kon niet op de voorste rijen starten maar was al snel naar voren tot een 4e stek. Hier heeft hij heel lang in de wedstrijd solo gereden en hij eindigde dan ook netjes op deze 4e plaats. De blik is echter vooruit/omhoog gericht!!

20160402-1 Flanders Cup Kleine Brogel - foto Jacco van IwaardenDaarna was het de beurt aan broer Bart Kastelein in de U13, die wel vanaf de voorste rij mocht vertrekken. Hij werd in deze strijd vergezeld door de X-Tremisten Kasper Rentier en Senna van Iwaarden. Deze jongens startten naast elkaar op één van de laatste rijen. Bart lag al heel snel op een ruime voorsprong op nummer 2, hij bleef goed doortrekken en eindigde dan ook met een ruime overwinning op 1:30 min voor op de nummer twee. Senna van Iwaarden reed ook, met de zomercup nog in de benen, naar voren naar een keurige 18e plek van de 35 deelnemers en Kasper eindige op een mooie 22e plaats. Een prima inhaalrace dus.

Daarna was het de beurt aan Mike Deutekom in de U15. Mike startte ook vrij veel naar achter maar wist mooi naar voren te rijden naar een prima 13e plaats van de 44. Het was een technische parcours met heel veel korte draaitjes veelal in het bos.

 

Helaas ontbraken de echte klimmetjes maar toch een heel mooi parcours en prachtig weertje. Knap gedaan jongens!!!

In bijgaande filmverslagen zie je de jongens in actie.

U11 met Rob
 
U13 met Bart, Kasper en Senna
 
U15 met Mike