Onderhoudsdag Patrick Tolhoek MTB parcours AFGELAST

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE Als gevolg van véél te weinig beschikbare houtsnippers heeft ATB Team X-Treme helaas moeten beslissen de jaarlijkse onderhoudsdag morgen, zaterdag 10 maart, op het Patrick Tolhoek MTB parcours AF TE GELASTEN.

Voor de derde keer op rij werd deze onderhoudsdag gekoppeld aan NLdoet. De dertig! aangemelde enthousiaste vrijwilligers zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Alle voorbereidingen ten spijt, de aanhangers en ander gereserveerd materieel kunnen terug in de schuur.

 

Jammer maar helaas. Voor goed onderhoud aan het bijna 9 kilometer lange MTB parcours is jaarlijks o.a. zo’n 25 kuub (boseigen)houtsnippers nodig. De jaar na jaar aangebrachte houtsnippers vormen een vochtige humuslaag waardoor erosie op het anders zanderige parcours tot een minimum wordt beperkt. Veilig en met veel plezier mountainbiken werd daarmee voor het grootste deel van het jaar gegarandeerd. Het Patrick Tolhoek MTB parcours was daarom steevast in de hoogste regionen te vinden in de ranking van “meest aantrekkelijke MTB parcoursen in Nederland”. De laatste paar jaren is een plek in de top20 maar net haalbaar.

 

Tot voor een drietal jaren werden de “boseigen” houtsnippers gewoon probleemloos aangeleverd door Staatsbosbeheer als onderdeel van het “herenakkoord” wat half de jaren ’90 tussen ATB Team X-Treme en SBB werd afgesproken tijdens de aanleg van het parcours. ATB Team X-Treme levert daarbij de inzet van experise, menskracht en coördinatie, SBB zorgt voor voldoende materiaal (houtsnippers, paaltjes, maaisel etc.).

 

Ondanks er meermalen op aandringen in de afgelopen jaren wordt het kennelijk steeds moeilijker voor Staatsbosbeheer om de benodigde hoeveelheid houtsnippers te regelen(?)! In de voorbereiding op deze onderhoudsdag heeft SBB dit aangegeven maar hield ATB Team X-Treme er tot op het laatst vertrouwen in dat SBB tóch met een oplossing zou komen.

 

ATB Team X-Treme heeft met haar vrijwilligers steeds geprobeerd de bal in de lucht te houden, maar is nu op een punt aangekomen dat zij niet meer kan instaan voor afdoende onderhoud. Vandaar deze beslissing.

Overigens is X-Treme nog wel bereid een gesprek met SBB aan te gaan. Want dit moet opgelost kunnen worden. Het gaat tenslotte maar om een paar kuub snippers.

 

NLDoet Vlissingen of Goes

Vrijwilligers die nu niet aan de bak kunnen op het parcours Westerschouwen worden van harte uitgenodigd om zich morgen in te zetten bij het NLdoet onderhoud aan MTB trainingsparcoursen in Vlissingen of Goes.

Vooral het NLdoet team Vlissingen heeft nog handjes nodig!!!!

Informatie en Aanmelden

Onderhoud en Upgrade mountainbike parcours Weyevliet, Vlissingen

Onderhoud MTB parcours “Het Schenge”, Goes