Officiële opening MTB- en BMX parcours Weyevliet, Vlissingen

Algemeen

VLISSINGEN Er is lang over gepraat, veel alternatieven zijn inmiddels de revue gepasseerd maar uiteindelijk is het zover dat er een MTB parcours én een BMX circuit in Vlissingen officieel geopend kunnen gaan worden. Dit zal gebeuren op woensdag 29 oktober a.s. door wethouder Sem Stroosnijder van de gemeente Vlissingen in het bijzijn van genodigden en belangstellenden.

Beide parcoursen zijn gerealiseerd aan het Bossenburghpad nabij het Scheldemond College en CSW locatie “Bestevaêr”. De grond voor het MTB parcours is vrijgekomen bij de nieuwbouw van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren, locatie “Bestevaêr”.

De openingshandeling zal worden verricht om 12.15 uur, onder aanwezigheid van leerlingen van basisschool De Houtuyn en leerlingen van het Scheldemond college en de CSW. Deze leerlingen krijgen een mountainbike en BMX clinic aangeboden door John van de Zande van de KNWU go-biking met medewerking van trainers van ATB Team X-Treme en begeleiders van Wijkvereniging Bossenburgh.

Het mountainbikeparcours is ontworpen door ATB Team X-Treme en het BMX parcours door de wijkvereniging Bossenburgh en zijn beiden gerealiseerd door de gemeente Vlissingen

Met de realisatie van deze parcoursen komt er, naast de mountainbike trainingslocatie in Goes, ook in Vlissingen de mogelijkheid om op afgesloten parcoursen, veilig het mountainbiken en BMX-en aan te leren. Beiden organisaties zullen bij voldoende deelname en kader wekelijks een training gaan verzorgen. Beiden parcoursen zijn openbaar toegankelijk, waarbij aandacht voor de gebruiksregels die van toepassing zijn voor een veilige beoefening van beide sporten.

In ieder geval is dit parcours een goede start!

20141016-1 Affiche opening MTB parcours Weyevliet Vlissingen