Nummer 3 …. ATB Winter competitie: Wemeldinge

Algemeen
WEMELDINGE – Vandaag zijn we voor de derde wedstrijd van de MTB wintercup welkom in Wemeldinge. Inschrijven kan bij restaurant Casco. Hadden sommigen van ons verwacht dat de wedstrijd door het Wemeldingse bosje zou zijn, dan stonden die voor de verrassing dat het deze keer over de dijk op en neer ging. Heel veel lange stukken over het gras, en ook nog wel wat asfaltstukken erin. Grootste uitdaging waren de korte bochtjes die op sommige plekken genomen moesten worden. Met een lekker zonnetje erbij is het echter voor de toeschouwers een overzichtelijk parcours waarbij je de deelnemers vaak voorbij ziet komen.

Om iets over half een start de categorie 9/10 jaar, 30 seconden later gevolgd door de categorie t/m 8 jaar. Bij de categorie 9/10 jaar heeft Maud Struijk een snelle start, en gaat als eerste de bocht door en het steile stukje parcours naast het restaurant op. Daar is het smal, waardoor het een beetje opstroopt tussen de deelnemers, en de eerste jongens van de categorie t/m 8 jaar al snel aansluiten bij de oudere categorie.
 
Bij de jongste deelnemers zien we Florian Doens weer op kop, net als bij de eerste en tweede wedstrijd. Ook de belgische Cedric van Belle heeft patent op de tweede plaats bij de categorie t/m 8 jaar. Daar achter is de strijd weer spannend tussen Boaz Scholten en Cas Lavooij. Cas start voor Boaz, maar al in de eerste ronde haalt Boaz hem in. Na een paar rondes begint Boaz echter toch te merken dat hij er ’s ochtends al een voetbal wedstrijd op heeft zitten, en weet Cas hem weer voorbij te gaan. Deze keer is de derde plaats voor Cas, de volgende keer kan dat echter weer zo omgedraaid zijn. Vijfde plaats is voor Bjorn Wisse en de zesde plaats voor Jari Theissen. Beide jongens fietsen nog niet zo heel lang bij X-Treme maar laten zien dat ze veel plezier in het fietsen hebben.
Ondertussen heeft bij de categorie 9/10 jaar Sam Mullaert de leiding overgenomen. Sam is op dit parcours goed in zijn element, al had hij misschien wel graag op zijn veldrijfiets gezeten i.p.v. op de mountainbike. De gehele wedstrijd weet hij zijn koppositie te behouden, en komt als eerste over de finish. Daarachter zit Sven Wisse (tweede plaats) die een hele constante wedstrijd rijdt. Sam gaat dan misschien net iets te hard deze keer, maar het gat achter hem is aanzienlijk. Dennis Polfliet (derde plaats) en Luuk Lavooij zijn ook mooi aan elkaar gewaagd. Luuk ligt eerst voor, maar halverwege weet Dennis er voorbij te gaan, en weg te rijden. Eerste meisje is Maud Struijk, die halverwege te kampen had met buikpijn, waardoor Senna Klaasse gevaarlijk dicht in de buurt kwam. Op het laatst weet ze echter nog goed weg te fietsen. Ook daarachter fietsen nog een aantal jonge X-Tremisten een goede wedstrijd. Senna Klaasse op een zesde plaats, Jarno  Struijk die deze keer dichtbij zijn zus in de buurt kwam op een zevende plaats. Anniek Voermans achtste plaats, Ruben Pijpelink tiende plaats gevolgd op 1 seconde door Kyano Nguyen. Dertiende plaats voor Veerle Bruijnes, gevolgd door Britt Blomaard op een veertiende plaats.
 
Iets later dan normaal starten de jongens en meiden van de volgende drie categorien. Vijf deelnemers in de categorie 15/16 jaar, waarbij Job Blankenstijn de gehele wedstrijd zijn koppositie weet te behouden. Tom Houmes rijdt op een tweede plek. Jefke Daneel wordt derde. Chris Veerhoek eindigt op een vierde plaats en eerste meisje, en vijfde plaats is voor Anouk Naalden.
 
Bij de categorie 13/14 jaar maken Storm Klaasse en Nina Houmes het wel heel spannend. Vrijwel de gehele wedstrijd weet Nina voor te blijven, maar net voor de laatste afdaling ziet Storm zijn kans, en lukt het hem nog net voorbij Nina te gaan, en eindigt zo als derde. Nina eindigt als vierde en eerste meisje. Toch erg knap van Nina, die eigenlijk een categorie hoger rijdt dan dat ze zou hoeven.  In deze categorie eindigt Jens de Keersmaeker als eerste. Tweede plaats is voor de X-Tremist Senna van Iwaarden die een mooie wedstrijd fietst. Vijfde plaats is voor Joran Quist, en Demi Nuijten eindigt als zesde. Zij heeft pech want tot twee keer toe loopt haar ketting eraf.
 
In de categorie 11/12 jaar is het eigenlijk al geen verrassing meer dat Maike Tazelaar op kop rijdt. Zoals ook bij de andere wedstrijden is het mooi om te zien hoeveel kracht er in hem zit, en hoe hij met gemak zelfs de deelnemers van de andere categorien in haalt. De belgische Mathias de Keersmaeker wordt tweede. Daarachter rijdt Nick Wisse een sterke wedstrijd. Hij rijdt de hele wedstrijd op een derde plaats, en weet deze plek goed vast te houden. Renzo Moretti, die deze keer gelukkig geen last had van een gebroken ketting zoals hij in Zelzate had, eindigt op een vierde plaats. Eerste meisje is Melissa Nuijten (vijfde plaats in haar categorie). Finn Blomaard wordt zesde, Jens Slabbekoorn eindigt op de zevende plaats en Rocco Scholten eindigt op de achtste plaats.
 
Daarna is het tijd om in te gaan fietsen voor de volwassen. Nadat zij het parcours verkend hebben, gaat het startschot om 14:00 uur voor de 40+ categorie. In deze categorie doen er altijd veel deelnemers mee. Deze keer staan er 39 mannen aan de start. De wedstrijd wordt gewonnen door Dennis Raadtgever. Extra mooi voor hem, omdat hij deze dag ook nog eens jarig is en zijn 44ste verjaardag viert. Verdere mooie vermeldingen zijn voor Dennis Doens, de vader van Florian (die in categorie t/m 8 jaar zo goed rijdt). Dennis Doens eindigt op een zesde plaats. Op de dertiende plaats André Goossen, Raoul Blomaard op een achtiende plaats, Imre Voermans 24ste, Michel Nuijten 27ste en Pieter Moelker op de 28ste plaats. 32ste plaats voor Robin Scholten, vader van Rocco en Boaz, die eerder op de dag al hun wedstrijden reden.
 
Als laatste gaan de categorie 17+ en de dames van start. Deze keer wat meer dames bij de start, waarbij Zoë Mulder, eerste wordt. Didi de Vries komt op de tweede plaats en de nog jonge Rosita Reijnhout weet erg knap als derde te finishen.
 
Bij de mannen zijn er 23 deelnemers. De strijd om de eerste en tweede plaats is spannend. De eerste plaats is voor Vincent Meyvis op maar drie seconden gevolgd door Thijmen van de Vrede. Als derde eindigt Joey de Decker.
 
Hartelijk dank voor de organisatie van deze wedstrijd. De volgende wedstrijd wordt gehouden op 10 november in Oude Tonge.