NK MTB Noorbeek Milan Vader ging voor 4 op een rij

Algemeen

De vorm was groeiende, de laatste 2 wedstrijden won hij met overmacht, “maar het moet dan nog wel even gebeuren”, zei Milan Vader kort voor de start van het Nederlands Kampioenschap in het Limburgse Noorbeek.
Hij vertrok als één van de favorieten in de categorie Junioren en wilde graag zijn 4e titel op rij behalen.

20140713-1 Podium NK Noorbeek Milan Vader - foto Ingrid VaderMilan demarreerde direct bij de start en de enige die kon volgen was Joris Nieuwenhuis zijn directe concurrent. Na de 1e ronde hadden ze al een ruime voorsprong genomen op de rest van het veld. In de 2e ronde maakte Milan een slippertje en kon Joris  bij hem wegrijden. “Mijn fiets bleef nog steken achter een paaltje”, Milan ging in de achtervolging naar Joris Nieuwenhuis, maar die bleek te sterk op dit terrein en Milan moest dit keer zijn meerdere erkennen in een ijzersterk rijdende Nieuwenhuis. “Balen ik had hier graag gewonnen, maar Joris was erg sterk vandaag”. Roel van de Stegen reed naar een mooie 3e plaats.

Van de overige Zeeuwen in deze categorie reden Erik Boer naar een 12e  plaats en Marijn de Vrieze uit Renesse behaalde een 19e plaats en Niels Haisma uit Zierikzee werd 26e.

Matthijs Eversdijk werd 10e in de categorie Belofte waar Thijs Zuurbier de titel veroverde.

Bij de Nieuweling meisjes reed Aimée Schoe uit Vrouwenpolder naar een keurige 6e plaats. Aimée reed in de laatste ronde nog voor de 3e plaats. Uiteindelijk kwam ze net iets tekort in de laatste ronde en werd 6e. Triatleet Lindy van Anrooij uit Kapelle behaalde niet verwacht een schitterende 2e plaats bij de Junior Dames. Didi de Vries uit Wilhelminadorp behaalde een 6e plaats in deze categorie.
Marquerite de Neve  reed bij de vrouwen naar een zeer verdienstelijke 13e  plaats. Een wedstrijd waarin de Zeeuwse Anne Terpstra van begin tot het einde domineerde. Zij prolongeerde daarmee haar titel.
Een dag eerder reed Marijn Vermue uit Nisse als eerstejaars Nieuweling naar een mooie 13e plaats. Joppe de Vries uit Wilhelminadorp behaalde een 19e plaats.