NK MTB Jeugd, 25 september 2021 Honselersdijk

Algemeen

HONSELERSDIJK – Dé wedstrijd van het jaar: het NK! Deze keer op het terrein van Westland Wil Vooruit in Honselersdijk. In het parcours zijn de afgelopen maanden door Westland Wil Vooruit nog extra hindernissen aangebracht, zodat het niet alleen maar hard rijden is, maar er naast de hindernissen in het bos en de rocky ook wat extra uitdagingen in de langere stukken zitten.

Op vrijdagavond kon er al ingereden worden, waar sommigen gebruik van maakten. Ook zorgde trainer Imre Voermans, dat de tenten al klaar lagen voor de teamplaats langs het parcours, en zette hij die zaterdagochtend voor ons op.

Vanuit Zeeland zijn er meerdere X-Tremisten afgevaardigd. Te beginnen in categorie 4 jongens. Daar staat Cas Lavooij aan de start. Omdat hij maar twee landelijke wedstrijden heeft meegedaan, staat hij laag in het algemeen klassement van de LJC en start hij vanaf de laatste rij. Helemaal niet erg, dan zijn er genoeg jongens voor je om in te halen. Na een goede start, en wat plekjes naar voren opgeschoven te zijn, komt Cas in de tweede ronde op plaats 19 voorbij. Hij gaat lekker maar heeft in zijn laatste ronde pech. Hij rijdt helaas zijn achterband lek op een klein stukje rotsachtige stenen en moet de wedstrijd verlaten.

Daarna starten de meiden van categorie 3 en 4, waar Nikita Walraven voor categorie 3 de strijd aangaat. Zij heeft de avond ervoor al goed op de lastige rocky geoefend en weet deze, in tegenstelling tot veel anderen, zo op te fietsen! Ook in de wedstrijd lukt dat een paar keer. Je trainers zullen trots op je zijn, Nikita. Verder een mooie wedstrijd gereden en een zesde plaats gehaald. Dit seizoen veel ervaring op kunnen doen met de landelijke wedstrijden, en we gaan vast nog veel meer van je zien.

 

 

 

 

 

 

 

Na deze wedstrijd kan er ingereden worden voor de oudere categorieën. Waarna om half drie categorie 5 van start gaat. Daar hebben we drie X-Tremisten aan de start: Guus Versloot, Melvin Couque en Florian Doens. Guus heeft ontzettende pech. Hij had zo naar deze wedstrijd uitgekeken, maar al in de eerste ronde rijdt hij lek, en moet hij de wedstrijd staken. Een behoorlijke teleurstelling voor hem. Jammer, Guus! Op naar de volgende uitdaging voor jou: de kustmarathon. Veel succes alvast.

Florian is net een paar dagen ziek geweest, maar met wat extra vitamines en pannenkoeken als ontbijt is daar gelukkig weinig meer van te merken. Florian rijdt goed en weet er zelfs bij de finish nog een sprint uit te halen. Hij eindigt net buiten de top 10 op een mooie 13de plaats.

Melvin had een goede start en wist de eerste ronde goed mee te komen. Helaas in de tweede ronde een val op de rocky, waardoor hij een paar plaatsen terugviel. Hij probeerde nog terug te rijden naar zijn voorganger, maar kreeg hem net niet meer te pakken. Een 24ste plaats voor Melvin en een mooie ervaring rijker.

Categorie 6, jongens, met twee jeugdleden, Maike Tazelaar (Beebikes wedstrijdteam) en Jarno Struijk. Voor Maike, na twee jaar in de mooie rood/wit/blauwe trui, een spannende dag. Starten vanaf de eerste rij, vanwege zijn goede resultaten in de LJC wedstrijden. Jammer genoeg een niet zo goede start, en daarna wat oponthoud, waardoor hij heel veel jongens voor zich in moest halen. Maar wat een vechtlust en kracht heeft Maike toen laten zien. Ronde voor ronde weer verder naar voren, totdat hij in de een na laatste ronde tot op een seconde of 10 van de nummers 3 en 4 zat. Halverwege de laatste ronde was hij erbij en zelfs er even voor. Heel veel aanmoediging langs het parcours van je clubgenoten. Alles gegeven, maar de sprint naar de finish was net een aantal meters te veel. Een vijfde plaats waar je trots op mag zijn!

 

 

 

 

 

 

 

Jarno Struijk had pech! Goed in kunnen fietsen op vrijdagavond en tussendoor, maar hij had problemen met zijn ketting. Meerdere keren liep zijn ketting eraf, en moest hij stoppen om deze er terug op te leggen. Hierdoor verloor hij de aansluiting met de anderen. Hij heeft de wedstrijd uit kunnen fietsen, maar het was niet het resultaat waar hij op gehoopt had. Jammer, dat dit net bij het NK gebeurd.

Dan zijn de meiden van categorie 6 aan de beurt: Maud Struijk, Anniek Voermans en Melissa Nuijten. Melissa (Beebikes wedstrijdteam) heeft mooie resultaten in de ljc wedstrijden neergezet, en is in het eindklassement 2e meisje geworden. Zij mag vandaag dan ook starten van de eerste rij. Een goede start, en daarna mooi op de derde plaats. Helaas in de een na laatste ronde een valpartij, waardoor ze wordt ingehaald door een ander meisje. Over de finish als vierde meisje.

Anniek ging er vandaag ook helemaal voor. Super gefietst en al snel voorbij haar eeuwige concurrenten in de wedstrijd. Vlak achter nummer zeven, op een achtste plaats geëindigd. Een mooie afsluiting van het seizoen.

Maud had er vandaag ook een goed tempo in, en eindigde op plaats 11. Voor deze meiden is de LJC voorbij na dit seizoen. Volgend jaar weer nieuwe kansen, maar dan bijvoorbeeld in de 3 Nations cup.

Als laatste categorie 7 jongens. Zij moesten lang wachten totdat zij aan de wedstrijd konden beginnen. Aan de start: Quinten Roelands, Jens Slabbekoorn en Rocco Scholten (Beebikes wedstrijdteam). Helaas zowel voor Quinten en Jens pech! Quinten had zich al een eind naar voren gereden, en ging heel goed. Helaas reed er iemand in zijn wiel waardoor hij over de kop ging en tegen een boom aankwam. Van de EHBO mocht hij niet meer verder rijden. Twee blauwe schouders zijn het aandenken aan dit NK voor hem helaas.

 

 

 

 

 

 

 

Jens had in de eerste ronde al pech. Op de rocky week er iemand net voor hem van zijn lijn af, waardoor hij moest uitwijken en op een verkeerde steen terecht kwam. Helaas een lekke band.

Rocco wist gelukkig alles wel heel te houden. Hij fietste mooi in het midden van de wedstrijd, en wist op een 29ste plaats van de 46 deelnemers de finish over te komen.

Een geslaagde dag, ondanks de pechgevallen, waarbij er rivaliteit was, maar ook vriendschap. Mooi om te zien. Verder zeker het vermelden waard dat er ook vanuit ons bestuur iemand aanwezig was, Jan Slager, om de deelnemers aan te moedigen en te steunen. Dat wordt gewaardeerd!

Voorlopig is het weer even wachten op het nieuwe landelijke seizoen. Gelukkig hoeven we in de tussentijd niet stil te zitten want 23 oktober begint de Zeeuwse ATB Wintercompetitie van KNWU/TMZ Zeeland. We hopen daar veel deelnemers te zien. Vanwege het kleinschalige karakter zeer geschikt om ervaring op te doen met wedstrijden.