NK MTB jeugd 2020 afgelast!!!

Algemeen

Bericht van Mountainbike vereniging Havelte

Beste mountainbiker,

Waarschijnlijk heeft iedereen met gekruiste vingers naar de persconferentie van afgelopen maandag gekeken. Helaas zijn de regels door de overheid dusdanig aangescherpt dat het voor ons onmogelijk blijkt om het Univé NK MTB Jeugd te organiseren. De afgelopen periode hebben we diverse gesprekken gevoerd met de gemeente Steenwijkerland, veiligheidsregio IJsselland  en de overkoepelende sportbond KNWU. De regels laten het jammer genoeg niet toe om uit heel het land een grote groep mensen bij elkaar te brengen. We hebben dan ook moeten besluiten om het Univé NK MTB Jeugd 2020 af te gelasten.

Deze beslissing was niet gemakkelijk en zal ongetwijfeld niet door iedereen gewaardeerd worden maar jullie kunnen er van uit gaan dat we ons uiterste best gedaan hebben om te kijken wat er misschien toch mogelijk zou kunnen zijn. De enige optie zou een NK zijn zonder publiek en zonder begeleiders, alleen de kinderen op het terrein. Ons inziens is dat geen optie.

Wij gaan er vanuit dat een ieder onze keus zal begrijpen en hopen dan ook dat we met zijn allen het virus snel onder controle kunnen krijgen zodat we volgend jaar weer een “normaal” MTB seizoen kunnen rijden.

Met vriendelijke groet namens de organisatie,

Wolter Bosscha

Mountainbikevereniging Havelte