NK – MTB jeugd 2011 toegewezen aan ATB Team X-Treme

Algemeen

Afgelopen week heeft de KNWU bekend gemaakt dat de organisatie van het Nederlands Kampioenschap mountainbike 2011 voor de JEUGD aan ATB Team X-Treme is toegewezen.

Een kroon op het werk van de vele X-Treme vrijwilligers die zich de afgelopen 6 jaar hebben ingezet voor de organisatie van de landelijke jeugdwedstrijden in Boswachterij Westerschouwen. Dit heugelijke nieuws werd afgelopen zaterdag door voorzitter Patrick Vader bekend gemaakt tijdens de opening van het nieuwe MTB parcours in Goes. Niet het parcours in Goes maar het “Patrick Tolhoek” mountainbike parcours in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede zal zaterdag 4 juni 2011 het strijdtoneel gaan vormen voor dit NK.

Reeds tijdens de vernieuwing van dit parcours in 2009 heeft X-Treme de wens uitgesproken om hier ook na de organisatie van de Senior Games met een grotere wedstrijd uit te pakken. Het enthousiasme van de deelnemers aan de Landelijke MTB Jeugdwedstrijd, het gevoel dat we er nu zelf ook helemaal klaar voor zijn en de positieve en stimulerende houding van Staatsbosbeheer en de gemeente Schouwen-Duiveland maakten dat we ons voor 2011 kandidaat hebben gesteld.

Het enthousiasme van de X-Treme vrijwilligers en de goede organisatie van de Landelijke jeugdwedstrijden in voorgaande jaren was al eerder opgevallen bij de Commissie Off Road van de KNWU; de voordracht aan het hoofdbestuur was dan ook geen enkel probleem. Binnenkort zal een werkgroep in het leven geroepen worden om met de voorbereidingen te beginnen.