Nina Houmes en Rob Kastelein Nederlands Kampioen MTB jeugd 2015

Algemeen

20150613-1 Logo NK MTB jeugd 2015ARKEL – Ruim 300 jongens en meisjes streden afgelopen zaterdag om het Nederlands Kampioenschap mountainbiken voor de jeugd in Arkel. Nina Houmes behaalde de titel bij meisjes cat. 9 jaar en Rob Kastelein werd de overtuigende winnaar bij de jongens in categorie 2. Zij mogen zich het komende jaar laten zien in het rood-wit-blauw tenue. Een prachtige derde plaats was weggelegd voor Shirin van Anrooij bij de meisjes in categorie 5.

 

 

20150613-2 NK MTB Jeugd Arkel -  foto - Jan Slager

In totaal deden er 13 jeugdige X-Tremisten mee aan dit NK in verschillende categorieën. De dag begon met de wedstrijd van Finn Blomaard en Nina Houmes. Finn reed een geweldige wedstrijd en had lang kans op een medaille. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een 4e plaats. Nina bond de strijd aan met Mae. Beiden meiden waren een klasse apart en omdat in deze wedstrijd de meisjes van 8 jaar en van 9 jaar wel samen rijden maar elk voor hun eigen klassement konden zowel Nina als Mea zich de nieuwe Nederlands Kampioenen noemen.

Daarna was het de beurt aan Rob Kastelein. De verwachtingen waren gespannen. De laatste wedstrijden had hij al flink van zich laten horen maar de concurrentie ligt altijd op de loer.

 

20150613-3 NK MTB Jeugd Arkel -  foto - Jan Slager

Bij de start ging het mis. Een flitsende start van Rob werd afgefloten omdat zich achteraan  een valpartij voordeed. Jammer, maar zo zijn de regels nu eenmaal. Niet getreurd en gewoon opnieuw en dat deed hij! Zelfverzekerd dook hij als eerste de bocht in en al dansend over de volgende de zandstrook gaf hij zijn visite kaartje al af. Vol overtuiging reed hij een beheerste wedstrijd om na 20 minuten wedstrijd als eerste over de meet te komen. Het tweede X-Treme goud in de pocket!!

In categorie 3 bond Jochem Westerhof de strijd aan in een veld met een kleine 30 deelnemers. Van Jochem zijn we gewend dat hij zijn wedstrijden vol overgave maar beheerst rijdt. Een valpartij speelde hem helaas parten maar ondanks de pijn hield hij stand op plaats 18.

In de laatste wedstrijd voor de pauze gingen Alex Piso en Bart Kastelein van start. Bart wist het behoorlijk spannend te maken door lange tijd op een podiumplaats te rijden. Met 3 man streden ze voor de tweede plaats tot hij tijdens een klim in de sandwich werd genomen, moest daardoor in de remmen viel bijna en zijn ketting liep eraf. Snel weer opgekrabbeld maar de belagers waren inmiddels vertrokken. Een mooie 4e plaats werd zijn deel na een heel goed gereden wedstrijd.
Alex draaide als een stevige diesel zijn rondjes en schoof keer op keer een plaatsje op. De goedlachse biker uit Wilhelminadorp reed in een perfect ingedeelde wedstrijd naar een schitterende 10e plaats.

20150613-4 NK MTB Jeugd Arkel -  foto - Jan SlagerNa de pauze werden de zenuwen van ouders/begeleiders en X-Treme toeschouwers wederom flink op de proef gesteld. Zowel bij de meisjes als bij de jongens in categorie 5 waren de renners op de eerste startrij aan elkaar gewaagd en waren allen kanshebber op de nationale titel. Dies Moelker ging goed van start maar moest toch al snel zijn meerdere erkennen in een paar voorgangers. Tot half in de wedstrijd toen hij ineens als eerste doorkwam. Het leek of hij goed op stoom kwam en zomaar van hindernis naar hindernis sprong. Van Dies weten we dat dát zijn ding is. Helaas moest hij in het laatste deel van de wedstrijd toegeven en eindigde hij net naast het podium op de 4e plaats.

Tom Houmes reed deze wedstrijd vol overgave en stoomde gestaag door op zijn kenmerkende manier. In het veld van dik 40 deelnemers startte hij nagenoeg achteraan maar wist steeds een plaatste op te schuiven. De 32e plaats was voor hem.

Bij de meisjes in deze categorie was het Shirin van Anrooij die hier voor de spanning zorgde. In een sterke race waarin zij ook nog hinder ondervond van achterblijvers en haperende techniek wist zij als derde X-Tremist een medaille binnen te slepen. De derde plaats was voor Shirin.

20150613-1 NK MTB Jeugd Arkel -  foto - Jan SlagerIn categorie 6 gingen Mike Deutekom, Martijn Steenblok en een minuutje later Emma Verloop van start. Mike ging als 6e en Martijn als 14e door de eerste bocht net na de start. Het werd een stevige wedstrijd van zo’n 45 minuten en de jongens werden flink op de proef gesteld. Inmiddels was het stevig gaan waaien en werd het op de langere stukken tegen de wind in harken. Het was Mike die hiervan het meest last ondervond, zo bleek pas na de finish. Bij een hindernis waarbij de wiel(en) van de grond los kwamen werd hij opzij geblazen en dook zo de plomp in. De coole kikker krabbelde naar de kant en vervolgde zijn wedstrijd en alsof er niets aan de hand was reed hij naar de 7e plaats. Martijn Steenblok bleef wel op de fiets en reed zijn wedstrijd zoals we van hem gewend zijn. Beheerst en constant! Hij eindigde op de 15e plaats.

In de wedstrijd waarin Emma van start ging is de concurrentie groot. Ze reed gestaag door en ging de strijd flink aan en eindigde uiteindelijk op de 6e plaats.

In de laatste wedstrijd van dit Nederlands Kampioenschap stond Arthur Piso aan de meet. Arthur deed wat hij moest doen. Alles heel houden en 55 minuten langen stoempen. Rondje na rondje draaide hij stevig af en verschalkte daarbij regelmatig een tegenstander. De 29e plaats was voor hem.

20150613-5 NK MTB Jeugd Arkel -  foto - Jan SlagerAl met al kunnen we met heel veel plezier terug kijken op dit Nederlands Kampioenschap. Een mooi, aangepast, en technisch moeilijk parcours. Goed weer. Onderlinge gezelligheid en betrokkenheid. En vooral prima resultaten!

Als dank voor hun deelname ontvingen alle X-Treme deelnemers een “goodie bag” met een X-Treme bidon, X-Treme stickers, een ass saver en van hoofdsponsor Fiets en Fitness XXL by Jeremiasse een schitterend paar AGU fietssokken.

Opvallend is overigens dat onze bikers weinig moeite hebben met de technische hindernissen die parcoursbouwers aanbrengen.

Geen enkele X-Tremist heeft zijn wedstrijd moeten staken voor lekrijden of vanwege een valpartij. Dat kan dan toch geen toeval zijn!!

Met de techniek zit het dus wel goed.

Hulde aan de trainers!!!!