Wisselende dag X-Tremisten tijdens LJC wedstrijd in Berlicum

Algemeen

20150321-3 LJC Berlicum Tom Houmes in zandbak - foto Niels SteenblokBERLICUM Dit weekend is in Berlicum de 2 daagse GP Specialized Kivada Wielersport  gehouden. Op zaterdag 21 maart stonden 273 jeugdrenners aan de start, waaronder 11 renners van ATB Team X-treme. Het parcours was identiek aan het parcours van het NK van 2 jaar geleden.

 

 

 

20150321-2 LJC Berlicum Podium Nina - foto Niels SteenblokIn categorie 1 deden Chiel Moelker (Kloetinge), Finn Blomaard (Wemeldinge) en Nina Houmes uit Wissekerke mee. Finn en Nina hebben allebei al veel wedstrijden in Zeeland gereden, maar het was voor beiden de eerste keer in een wedstrijd buiten de provincie. Het was een spannende strijd met 18 deelnemers. Ze hebben het alledrie goed gedaan. Nina en Chiel hebben allebei een tweede plek gehaald. Dat waren gelijk de 2 podiumplaatsen die X-Treme die dag zou halen. Finn is 7e geworden. Chiel staat na 2 wedstrijden eerste in het tussenklassement.
 
In categorie (35 deelnemers) is Rob Kastelein 6e geworden. In categorie 4 (49 deelnemers) waren Bart Kastelein en Alex Piso weer van de partij. Het was een snelle wedstrijd. Ook deze Kastelein werd vandaag 6e. Alex is 13e geworden. 
 
20150321-1 LJC Berlicum Podium Chiel - foto Niels SteenblokHet parcours is na de middag uitgebreid met een extra lus met een aantal technische stukken. Desondanks bleef het een parcours voor de hardrijders.
 
In categorie 5 reden Tom Houmes en Dies Moelker mee in een veld van 53 renners. Dies reed samen met Nederlands kampioen Brian de Vries toen hij materiaalpech kreeg. Hij kon niet verder rijden. Tom had het in de eerste ronden moeilijk, maar kreeg na 2 ronden een extra energieboost. Hij is als 32 jongen geëindigd.
 
In categorie 6 reden Mike Deutekom en Martijn Steenblok mee. Beide renners waren goed weg. Mike is 6e geworden, Martijn was 8e. Dat betekend voor beide renners een goede startpositie straks op onze eigen wedstrijd in op het Patrick Tolhoek parcours.
 
20150321-3 LJC Berlicum Tom Houmes in zandbak - foto Niels SteenblokIn categorie 7 stonden 40 kerels aan de start. Arthur heeft voor de wedstrijd een aantal doelen gesteld en dit tijdens de wedstrijd prima gerealiseerd. Hij is 25e geworden.
 
Iedereen heeft al veel zin in de wedstrijd van as. zaterdag. Na 2 wedstrijden met veel vlakke rechte stukken hebben we echt wel behoefte aan zware klimstukken en technische drops!