Nieuwe technische onderdelen in LJC competitie 2016

Algemeen

GOES – Eén van de meest in het oog lopende wijzigingen in de LJC competitie is het toevoegen van twee technische wedstrijddagen of 2 wedstrijddagen met techniekonderdelen aan de LJC kalender, waarvan er één verplicht gesteld wordt! Er zijn op deze techniekdagen extra punten voor het klassement te behalen om zo te bewerkstelligen dat renners die een betere techniek dan pure snelheid in huis hebben meer kans maken op een goede klassering.

Natuurlijk weten we dat onze bikers beschikken over een heeeeeeele goede techniek en dat het trainen op de het MTB parcours in Goes én de oefeningen die onze jeugdtrainers de jeugdigen voorschotelen hieraan flink bijdragen. Toch is het nu nog niet duidelijk wat dit precies gaat inhouden.

Navraag bij de KNWU-Commissie Off Road (jeugdvertegenwoordiger) leverde de onderstaande reactie op.

“We hebben nog geen definitieve indeling maar je kunt wel deze film laten zien om een indruk te krijgen van wat we ongeveer van plan zijn. Voor cat. 1 t/m 4 zal dat eenvoudiger zijn en voor 5 t/m 7 ongeveer gelijk als in de film: European Youth Mountainbike Championships Graz/Stattegg Technical competition  12.8.2015“.

Doe je voordeel er mee.