Nieuwe opzet voor X-Treme ATB Zomercup 2017

Algemeen

GOES – De X-Treme ATB Zomercup wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. In de nieuwe opzet gaan we proberen om zoveel mogelijk mensen op een leuke manier kennis te laten maken met mountainbiken in wedstrijdverband. Dit doen we door 4 aparte zomeravondwedstrijden te organiseren op de vaste X-Treme trainingsavond op de mountainbike trainingsparcoursen in Goes en Vlissingen. Daarnaast organiseren we 2 “gewone”  mountainbike wedstrijden, waaronder het Open Zeeuws Kampioenschap MTB op 6 mei in Wolphaartsdijk.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

Datum

Plaats

Type wedstrijd

Start 1e wedstrijd

Wedstrijd duur en programma

Datum open training

Dinsdag 11 april

Parcours Goes

Tijdrit

19.00 uur

Kort

Donderdag 6 april

Zaterdag 6 mei

Wolphaartsdijk / De Schelphoek

Open Zeeuws kampioenschap

12.15 uur

Regulier

Dinsdag 9 mei

Parcours Vlissingen

Tijdrit

19.00uur

Kort

Dinsdag 6 juni

Parcours Vlissingen

Standaard

19.00 uur

Kort

Donderdag 1 juni

Dinsdag 4 juli

Parcours Goes

Standaard

19.00 uur

Kort

Donderdag 29 juni

Zondag 3 september

Patrick Tolhoek Mountainbikeparcours

Standaard

12.15 uur

Regulier

Donderdag 31 augustus

 

We starten op 11 april met een tijdrit op het X-Treme trainingsparcours aan het Geldeloozepad in Goes. De jeugd wordt op basis van ervaring en leeftijd ingedeeld door de trainers van X-Treme. De trainers verzorgen voor de jeugd ook de gezamenlijke warming up en cooling down.

De wedstrijdduur bij de avondwedstrijden is voor de jongste jeugd ca. 10 minuten, de oudere jeugd rijdt ca. 15 – 20 minuten. Vanaf de Nieuwelingen wordt gestreden in één Funklasse. Deze Funklasse wedstrijd (m.u.v. de tijdrit) duurt ongeveer 35 minuten. De avondwedstrijden zijn bewust wat korter om de belasting niet te groot te maken en ook omdat het kennismakingswedstrijden zijn.

Tijdens het Open Zeeuws kampioenschap geldt de normale (wintercup) indeling voor jeugd en volwassenen. Daar kan de echte wedstrijdrijder helemaal los gaan!
 
We stellen geen klassement samen van de ATB-Zomercup. De startvolgorde bij het Open Zeeuws kampioenschap op zaterdag 6 mei in Wolphaartsdijk wordt bepaald op basis van de uitslag van de tijdrit op dinsdag 11 april en daarna op volgorde van inschrijving.
 
Deelname voor X-Treme leden is gratis, niet leden betalen €1,00 (jeugd) of €4,00  (volwassenen). Ook het stuurbord is gratis voor X-Treme leden, overige deelnemers betalen €4,00 voor het stuurbord.

NB: de startborden die we nu uitgeven gelden voor een periode van 2 jaar (dus t/m de wintercompetitie seizoen 2018/2019), m.u.v. bij de overgang naar een andere categorie.

Een verzekering is verplicht. Overige informatie volgt.
 
Voorinschrijven voor de wedstrijden kan door een mail te sturen aan x-treme.zcup@zeelandnet.nl. Vermeld daarbij naast naam en geboortedatum ook of je lid bent van X-Treme of een andere wielerbond (i.v.m. de verzekering). Verder s.v.p. ook je geboortedatum en je transpondernummer doorgeven. We rijden de zomercup zonder transponder (geldt ook voor het Open Zeeuws Kampioenschap op 6 mei), maar omdat we de stuurborden ook voor de wintercompetitie gebruiken willen we ook alvast je transpondernummer in onze administratie verwerken. Transponders zijn bij de wintercompetitie ook apart te huren.
 
De trainers van ATB Team X-Treme stellen het wedstrijdparcours op de avondwedstrijden samen. Er zitten best technische stukken in de parcoursen, bijv. een echte Rock-garden en een aantal drop-off’s.

Dit jaar is er voor volwassenen de mogelijkheid  om onder begeleiding van de trainers te oefenen op deze hindernissen. Dat doen we standaard op de donderdag voorafgaand aan de wedstrijd. De eerste open training is op donderdag 6 april, vanaf 19.15 uur in Goes.
 
De wedstrijden op 6 mei in Wolphaartsdijk geldt als het Open Zeeuws Kampioenschap. De Zeeuwse winnaars krijgen de Zeeuwse kampioenstrui omgehangen. Zie de facebookpagina van MTB Wolphaartsdijk voor meer informatie over het Open Zeeuws kampioenschap Mountainbike. TMZ verzorgt de jurering tijdens het Open Zeeuws Kampioenschap, dit geldt ook voor de wedstrijd op 3 september op het Patrick Tolhoek mountainbikeparcours in boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede.

20170402-1 Artikel Zomercup