Nette bikers op MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE Het is het nuttige met het aangename combineren op een achteloze donderdagmorgen. Een rondje met het hondje in de boswachterij en dan ook maar gelijk het eventuele vuil opruimen wat bikers hebben achtergelaten op het parcours. Zeker na de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Niets van dat alles!!!

Zoals gezegd was de wedstrijd van afgelopen zaterdag, toen zo’n 130 renners over het parcours dokkerden, de aanleiding. Natuurlijk blijft er dan weleens iets liggen of verliest men iets onderweg uit de achterzak. Vanzelfsprekend wordt na afloop van de wedstrijd opgeruimd, maar met de snel invallende schemering valt dat toch niet altijd mee. Vandaar nog een check achteraf.

Dat kwam goed uit want we kregen ook nog het bericht dat Jürgen zijn gereedschap bidon is kwijtgeraakt op het parcours.

De “oogst” van vandaag viel tegen, voor beide zaken. Na een half parcours gelopen te hebben is er helaas geen spoor gevonden van de vermiste bidon. Pech voor Jürgen maar misschien is er een eerlijke vinder die het wil melden aan redweb@zeelandnet.nl

Het vuil op het parcours was gelukkig maar een handje vol, de moeite niet waard dus, maar ontegenzeggelijk afkomstig van bikers. “Bike-stuff” zogezegd. Slechts een paar (nog volle) flesjes, een reflectortje en wat wikkels van een reepje.

20141127-1 Vuil parcours boswachterij WesterschouwenToch kwam ik met een tas vol zooi het bos uit en je wilt niet weten wat daar dan verder nog in zat. Nou vooruit een opsomming; een paar gymschoenen waarvan één zonder zool, keurig naast elkaar als een puzzeltje neergezet; een bidon met de afbeelding van 2 konijnen die het wel heel erg naar hun zin hadden, flesjes, blikjes, lege zakjes van chips, talloze zakdoekjes en de hoofdprijs van deze dag: maar liefst 3 plastic zakjes met …… jawel hondenpoep!! Je zou toch zeggen ………

Eerlijk is eerlijk kennelijk ligt het dus niet aan  de bikers. Die hebben soms dan wel de naam van “rauwdouwers” te zijn, die om niets of niemand geven, maar het tegendeel lijkt nu eerder waar. Kennelijk weten zij het sporten/vertoeven in de vrije natuur te waarderen, te respecteren en hun rotzooi gewoon weer mee te nemen!!!

Houwen zo!!! 

Excuses voor de slechte kwaliteit van de foto.