Net geen top 20 Milan Vader in laatste wereldbeker 2019, Anne Terpstra 2e

Algemeen

SNOW SHOE USA – In het wintersport plaatsje Snow Shoe in West Virginia werd de laatste wereldbekerwedstrijd van dit jaar verreden. Vooraf dichtte Milan zich goede kansen toe voor een klassering in de top20. “Het rondje ligt mij wel”.

Na een snelle start leek het er op dat iedereen zichzelf kansen toe dichtte. Een grote groep gaf elkaar geen duimbreed toe. De eerste 20 renners reden aan het begin van de derde ronde slechts 17 seconden van elkaar met Avicini aan kop en Milan op de 20e plaats. De derde en vierde ronde bleef het tempo hoog.

Eind van ronde 4 probeerde Avicini weg te rijden en alleen Nino Schürter bleek in staat hem bij te halen. Het moordende tempo van die twee trok alles uit elkaar en ook Milan moest een paar plaatsen (29e) én tijd (43 sec.) toegeven op de kop. De grote groep volgers lagen nog dicht bij elkaar.

Met 23 seconden voorsprong rijdt Schürter lek. Na de wielwissel komt hij terecht in de groep volgers en vecht zich in één ronde tijd terug naar de kop met nóg een vijftal in zijn kielzog. Dit tempo was voor velen iets te veel van het goede en ook Milan zakte naar plaats 31 aan het eind van ronde 7.

Terwijl aan kop van de wedstrijd een zestal de dienst uitmaakte (Fumic had zich in de hekken gereden) reed Milan gestaag door en wist in de laatste 2 ronden nog 7 opponenten op te rapen en finishte knap als 24e op slechts 2 min. 17 van winnaar Forster die op het laatst Schürter nog verschalkte.

Anne Terpstra reed een geweldige wedstrijd met in de laatste twee ronden zicht op de eerste plaats. Helaas werd ze in de laatste 200 meter bijgehaald door Pauline Ferrand-Prevot die met slechts 4 seconden voorsprong naar de 1e plaats reed. Anne Tauber werd 24e.

David Nordemann werd 19e bij de Men U23