Nehemia en Daniël Paardekooper in Sudtirol SellaRonda HERO

Algemeen

20140621-1 Logo Sella RondaMTBZUID-TIROL (It) Zaterdag (21 juni) werd onder een stralend zonnetje de SellaRonda HERO gereden in Zuid-Tirol in Italië. Een wedstrijd over 84 kilometer met ruim 4300 hoogtemeters.  De dag begon voor Nehemia, Daniël en Eunice al vroeg met ontbijt. Daniël staat ingedeeld in het eerste vak van de lange afstand en mag om 7.20 uur starten. Twee uur tevoren ontbijten betekent dus vroeg opstaan 😉 Nehemia kan iets later opstaan. Hij mag om 8.05 uur vertrekken.

 

 

20140621-2 Vergezicht Zuid-Tirol Sella Ronda

Daniël vertrekt rond half 7 richting de start zodat hij op tijd in de startbox staat en nog even warm kan rijden op de rollen. Als hij bij de start aankomt blijkt dat hij niet de eerste is die vooraan wil staan. Eunice staat al gereed met de rollerbank en zo kan er nog even gereden worden.

20140621-3 Zuid-Tirol Sella Ronda 2014 Nehemia - foto fam. PaardekooperOm 7.20 uur wordt er gestart. Vanaf de eerste meter is er vanaf nu niets meer vlak. De eerste klim is met 900+ hoogtemeters op 6 kilometer is een goede klim om er in te komen. Direct na de startklim staat Eunice met de eerste bidon en zo stort het peloton zich weer de dalen in. Een mooie singletrail met veel kombochten brengt ons in Corvara, onderaan de volgende klim richting de top Pralongia op 2157 mtr.

Het eerste deel van de afdaling is steil en snel, maar al snel komen we op de single-trails en slingeren we tussen de bomen door naar Passo Campolongo waar Eunice weer staat met frisse bidons en gelletjes.
De 3e klim van de dag is voor mijn gevoel de zwaarste van allemaal. Er lijkt geen eind te komen aan de stijgende bospaden, die op het kleinste verzet al bijna niet te doen zijn. Als je denkt dat je boven bent is er een waterpunt ingericht, maar veel tijd om te genieten is er niet. Wat opdoemt is een steile betonnen muur van een kleine kilometer. Het werken op de zware klim wordt echter beloond met een mooie single-trail. Puur genieten!!

Aangekomen op de weg richting Pas Pordoi nog enkele bochten en zo’n 100 hoogtemeters over de weg omhoog richting de top en richting Eunice die ook hier weer is gestationeerd  met bananen, sportdrank en gels. Vanaf Pas Pordoi een mooie afdaling met stukken super technische single-trails, steile grindwegen en snelle, bochtige bospaden.

20140621-4 Zuid-Tirol Sella Ronda 2014 Naambord - foto fam. PaardekooperAangekomen in Canazei staan we aan de voet van de langste klim van de dag. 12 kilometer klimmen en zo’n 1000 hoogtemeters. De klim lijkt op het hoogteprofiel niet erg steil, maar door de wind die door het dal waait lijkt de klim nog een paar paar procentjes steiler. Vanaf bovenop Pas Suron lijkt het meeste klimwerk gedaan (we hebben nu ca. 4000+ hoogtemeters gemaakt), maar niets is minder waar. De laatste 250+ hoogtemeters lijken uren te gaan duren maar met de aanmoediging van verschillende wandelaars kruipen we omhoog.
De laatste 12km richting de finish kan ingezet worden met hier en daar nog een venijnig klimmetje. De laatste 4km van de afdaling hadden we verkend. Nog een keer de gashendel open en knallen op het laatste stuk richting aankomst.

Daniël finisht in een tijd van 5.05:13 als 5e in de categorie Elite sport en als 42e in de categorie licenties overall.
Nehemia finisht in een tijd van 8.08:45 als 90e in de categorie Masters 1 en als 679e in de categorie licenties overall.

De wedstrijd wordt gewonnen door de Colombiaan Leon Hector Leonardo Paez in een tijd 4.45:07 uur.

Er werden 2285 renners geklasseerd.

Uitslagen: http://services.datasport.com/2014/mtb/sellaronda/
Video highlights: http://www.sellarondahero.com/en/race/sellaronda-hero-marathon/multimedia/video-gallery
Website: http://www.sellarondahero.com/en/race/sellaronda-hero-marathon