MTB Parcours Weyevliet, Vlissingen voorzien van route-aanduiding

Algemeen

VLISSINGEN Op het Weyevliet MTB trainings¬†parcours in Vlissingen kan vanaf afgelopen week niemand meer de weg kwijtraken ūüôā . Op en langs¬†de vele¬†heuvels die dit parcours rijk is werd onder leiding van de ontwerper, Rob Oosterhuis, en Johan Oosterhuis met hulp van CSW leerlingen de route aangeduid d.m.v. een schelpenstrook.

20150309-1 Onderhoud parcours  Weyevliet Vlissingen  - foto Johan OosterhuisIn de voorbereiding werd de gewenste route met vlaggetjes uitgezet en de ondergrond kort gemaaid.

Daarna werden, met zwaar materieel, de schelpen naar de juiste plaats vervoerd en als een lang schelpenlint uitgestrooid over de uitgezette route.

 

Volgens afspraak werd hierbij enige hulp verkregen van leerlingen van¬†de nabij gelegen CSW vestiging¬†“Bestevaer” die hiermee hun stage¬†zouden vervullen.¬†Helaas hielden die het na een korte tijd¬†voor gezien zodat¬†het voor Rob (foto)¬†en Johan flink aanpoten werd om toch √©√©n en ander voor elkaar te¬†krijgen. Gelukkig zijn deze bikers niet zomaar uit het lood geslagen.

 

Het MTB parcours Weyevliet in Vlissingen werd oktober 2014 geopend. Het vrij toegankelijk gebied bestaat uit een groot aantal lage en hogere, vaak aaneengeschakelde, heuvels van maximaal 6-6,5 mtr. hoog. 

Hoewel over deze heuvels nu 3100 meter aan singletrack is aangelegd hoeft men zich hier niet aan te houden. Men is vrij in het kiezen van een eigen route of oefeningen. Het is de bedoeling dat er in de toekomst enkele kunstmatige hindernissen worden aangelegd.

Naast het parcours is een BMX baan aangelegd.