MTB feestje in Boswachterij Westerschouwen

Algemeen

20141111-1 Affiche Zeeuwse ATB wintercompetitie  2014-2015 Zeeuwse Gasten MTB wedstrijdEn een MTB feest is het zeker geworden, afgelopen zaterdag, in Boswachterij Westerschouwen te Burgh-Haamstede. We hadden het al aangekondigd en de verwachting is dan ook zeker uitgekomen, meer dan dat zelfs. Het was dik genieten. De Piet Paulusma’s, de Pelleboeren en de Jos v.d. Broeke’s werkten prima mee en regelden het weer zodanig dat het prima was om een dagje te vertoeven op en om het Patrick Tolhoek MTB parcours. Dat vonden ook de 130 renners en het ruim aanwezige publiek. Maar daar ging het niet alleen om …….

Het ging zaterdag tenslotte ook om de punten in “DE ZEEUWSE GASTEN MTB WEDSTRIJD”; de zesde wedstrijd van de Zeeuwse ATB wintercompetitie 2014-2015. Waren de klassementsleiders in staat hun positie te handhaven op dit, toch wel, zeer technische en selectieve parcours? Of moesten ze hun meerdere erkennen in de opponenten?

20141122-2 Wintercompetitie Burgh-Haamstede - foto Ingrid VaderNou het spande er om! Bij de Mannen 17+ was de winnaar géén verrassing. Danny Sleeckx uit Westmalle (B) won de wedstrijd maar net voor, “duveltje uut een doosje”,  Thijmen van de Vrede (Goes) die met veel lef de strijd met hem aanging. Ook bij de Vrouwen 17+ was Simone Cornelisse (Middelburg) een bekende winnares, maar bij de Mannen 40+ moest Franky Taelman (Zelzate(B) de winst deze keer laten aan zijn landgenoot Hans Jurgen Verselder uit Ertvelde.

Franky’s naaste opponent Kees Reijnhout uit Wolphaartsdijk moest helaas afrekenen met vette pech die niet op tijd gerepareerd kon worden. Marijn Vermue (Nisse) was de vlaggendrager bij de 15- en 16 jarigen en Koen Reijnhout uit Wolphaartsdijk werd de afgetekende winnaar in de Categorie 13 en 14 jaar. Roxanne de Nood uit Kapelle werd 1e meisje in deze categorie. Dies Moelker (Kloetinge) werd tevoren getipt als kanshebber bij de 11- en 12 jarigen en dat maakte hij ruimschoots waar. De broers Kastelein uit Burgh-Haamstede domineerden de jongste twee categorieën op hun thuisparcours. Bart werd met ruime voorsprong winnaar in de categorie 9- en 10 jaar met Rosita Reijnhout (Wolphaartsdijk) als 1e meisje op het podium. Broer Rob zette de categorie t/m 8 jaar naar zijn hand en vond Nina Houmes uit Wissenkerke als 1e meisje naast zich op het podium.

Het parcours was er één die beslist niet zou misstaan in een Nationale wedstrijd. Alles zat er in wat er in een MTB parcours moet zitten; klimmen, dalen, vals plat, technische stukjes en dat in de juiste dosering en aangepast op de categorie. Mooi dat dit kan op het mooiste parcours van …….. Burgh-Haamstede/Schouwen-Duiveland/Zeeland/Zuidwest Nederland/Nederland )* doorhalen wat niet van toepassing is.

20141122-1 Wintercompetitie Burgh-Haamstede - foto Ingrid VaderDe organisatie kreeg dan ook, terecht, een karrevracht aan complimenten over zich heen gestort (om verlegen van te worden) voor dit mooie parcours en prima organisatie!!

Volledige uitslagen en klassementen op wielren.info

Komend weekend is er geen wedstrijd uit de Zeeuwse ATB Wintercompetitie maar gaan we zaterdag naar het strand voor de Strandrace Brouwersdam-Ouddorp en/of zondag voor de Zeeuwse MTB Strandtocht 2014.

De volgende wedstrijd is zaterdag 6 december a.s. in Hulst. Kijk voor meer info op de X-Treme kalender.

 

Jürgen Westerhof is zijn gereedschapsbidon (witte PRO toolbox) verloren en is nu natuurlijk zeer onthand. De eerlijke vinders worden verzocht even contact op te nemen met:  x-treme.redweb@zeelandnet.nl