Eerste MTB clinic “Gezond in Bossenburgh” succes

Algemeen

20160309-4 MTB Clinic Gezond in Bossenburgh - foto Jan SlagerVLISSINGEN – Woensdagmiddag 9 maart vond op het MTB parcours Weyevliet te Vlissingen de eerste van de vier mountainbike clinics plaats die georganiseerd worden voor leerlingen van de Bossenburghse basisscholen “De Wissel” en de “De Omnibus” en voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs van het Scheldemond College en CSW Bestevaer. Ook via het project “Vlissingen in Beweging” (basisschoolleerlingen groep 5 t/m 8) kan aan de clinics deelgenomen worden. De serie wordt afgesloten met een scholierenwedstrijdje op een nader te bepalen datum.

 

20160309-1 MTB Clinic Gezond in Bossenburgh - foto Jan Slager20160309-2 MTB Clinic Gezond in Bossenburgh - foto Jan Slager20160309-3 MTB Clinic Gezond in Bossenburgh - foto Jan Slager20160309-4 MTB Clinic Gezond in Bossenburgh - foto Jan Slager 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 14.00 uur stonden de enthousiaste bikers paraat op het Weyevlietplein. Een aantal was op hun eigen mountainbike gekomen en waren het parcours al op geweest. Anderen konden een nieuwe mountainbike en helm van ATB Team X-Treme lenen. Omdat het vlakke terrein momenteel nog aardig nat is besloot trainer Johan gelijk al naar heuvels te gaan nadat eerst het schakelen en remmen kort geoefend werd.

Op de heuvels werd het klimmen en dalen geoefend. Opschakelen, bijtrappen en snelheid maken naar beneden, snelheid vasthouden naar boven door goed door te blijven trappen en op het juiste moment te schakelen. De jongens hadden het al snel onder de knie. Verder vertelde Johan iets over de houding op de fiets en het goed door de bocht kijken (kijken waar je naartoe wilt).

Tot slot werd een slakkenrace gedaan en werd de middag afgesloten met een welverdiende beker warme chocomel.

Een geslaagde clinic en de bikkels beloofden ook de volgende keer (woensdag 30 maart) weer van de partij te zijn.

Het is al langer een wens om het gebruik van het nieuwe parcours te stimuleren. Door de jeugd uit de buurt uit te nodigen geven we daaraan een prima aanzet menen we. Daarnaast hebben we de samenwerking gezocht met het project “Vlissingen In Beweging”.
 
Behoor je tot de doelgroep? Lees dan snel verder!!!!!
 
In 4 trainingen, gegeven door instructeurs van ATB Team X-Treme (KNWU) en een afsluitende wedstrijd ga je kennismaken met de beginselen van het mountainbiken. Onder leiding van de instructeurs ga je o.a. slingeren over smalle paadjes, over boomstammetjes, door los zand en van steile heuveltjes naar beneden. Leer je je evenwicht te bewaren, goed te schakelen en hoe je veilig moet remmen. Ook maak je kennis met verschillende behendigheidsspelletjes op je fiets. De trainingen duren ongeveer 1,5 uur waarin je over hindernissen op het parcours Weyevliet in Vlissingen gaat biken. De training wordt gehouden op echte mountainbikes van X-Treme en je wordt uitgerust met een helm.

Periode:
Woensdag 9 maart 2016 14.00 tot 15.30 uur
Woensdag 30 maart 2016 14.00 tot 15.30 uur
Woensdag 20 april 2016 14.00 tot 15.30 uur
Woensdag 11 mei 2016 14.00 tot 15.30 uur
afsluitende wedstrijd (datum nog nader te bepalen)

Als je een eigen mountainbike hebt mag je deze meenemen. Geef dit aan bij je aanmelding.
Het gebruik van je eigen fiets is op eigen risico, eventuele schade kan niet verhaald worden op de organisatie. De activiteiten vinden plaats op het mountainbike parcours Weyevliet, Bossenburghpad, Vlissingen. Verzamelen op het Weyevlietplein.

Aanmelden bij Richard Piso:  x-treme.stt@zeelandnet.nl

20160302-1 Affiche MTB clinics 2016 GIB-VIB Weyevliet Vlissingen