MTB Awards: kies de beste mountainbikers van 2014

Algemeen

SITTARD Wie zijn de beste Nederlandse mountainbikers van 2014? En wie zijn de grootste talenten? Op zondag  14 december (maar dat zou ook zomaar zaterdag 27 december kunnen worden) worden door de Stichting Mountainbike Platform de jaarlijkse MTB Awards uitgereikt aan de best presterende coureurs van het afgelopen seizoen. Via Bikesight.nl kun je stemmen op jouw favoriet in elke categorie. De stem van het publiek wordt door de jury vanzelfsprekend meegenomen in hun keuze.

20141209-1 Logo Stichting mountainbike platformGenomineerden
In de categorie elite-mannen zijn Frank Beemer, Hans Becking, Michiel van der Heijden, Rudi van Houts en Rick Koekoek genomineerd. Bij de elite-vrouwen zijn het Anneke Beerten, Britt van den Boogert, Hielke Elferink, Anne Terpstra en Annemarie Worst.

Kans op de titel in de categorie Talent-mannen maken Kjell van den Boogert, Milan Vader en Thijs Zuurbier. Sophie von Berswordt, Julia Boschker en Marlo Koevoet zijn de kanshebbers in de categorie Talent-vrouwen.

 

Breng HIER je stem uit.

 

Mountainbike Awards
De Mountainbike Awards worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan Nederlands beste mountainbikers. Dit initiatief is in het leven geroepen door de ‘Club van 5’, een reflectiegroep die zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het mountainbiken in Nederland. De organisatie van de Mountainbike Awards is geadopteerd én overgenomen door de in 2013 opgerichte ‘Stichting Mountainbike Platform’. Deze stichting is voortgekomen uit de ‘Club van 5’ en heeft als doelstelling het behartigen van de belangen van de Nederlands mountainbikesport. In deze Stichting zitten onder andere de eerste Olympisch Kampioen Mountainbike ooit Bart Brentjens, Leo van Zeeland, voormalig KNWU-bondscoach en de afgelopen jaren coach van het Giant Pro XC Team, en ex-internationaal mountainbiker Jan Weevers.

Winnaars van vorig jaar
Vorig jaar gingen de prijzen naar Michiel van der Heijden (elite-mannen), Marianne Vos (elite-vrouwen), Annemarie Worst (talent-vrouwen), Kjell van den Boogert (talent-mannen) en Joost Wichman (gravitiy). De prijzen werden toen uitgereikt bij Fitland XL in Sittard. Hoe het programma van de MTB Awards er op 14 december (of 27 december) uitziet, wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.