Mountainbikers weer welkom in Boswachterij Westerschouwen

Algemeen

BURGH-HAAMSTEDE – Na 8 weken “droog” te hebben gestaan is het Patrick Tolhoek MTB parcours in Boswachterij Westerschouwen weer toegankelijk voor de mountainbikers. De regenval van de afgelopen dagen, de neerslagverwachtingen voor de komende periode én het onderhoud wat in de tussentijd op de aller slechtste delen van het parcours heeft plaatsgevonden maakten dit mogelijk.

ATB Team X-Treme en Staatsbosbeheer trekken hierin samen op! We zijn dan ook blij dat we zo snel alweer konden beslissen tot openstelling. Wel vragen we de bikers dringend om beslist niet buiten het parcours te gaan en eventuele aangebrachte afzettingen te respecteren. Dit is tenslotte niet voor niets gedaan!!

————————————————————————————————

Persbericht Staatsbosbeheer

Mountainbikers weer welkom in Boswachterij Westerschouwen

Het Mountainbikeparcours door Boswachterij Westerschouwen is hersteld en weer opengesteld Door de extreme droogte en de vele gebruikers was het Patrick Tolhoek-parcours door het bos slechte staat geraakt. Behalve dat de toch al technische route hierdoor nog zwaarder werd, was de kans op ongelukken ook te groot, vond Staatsbosbeheer.

In overleg met de Mountainbike-vereniging X-treme heeft Staatsbosbeheer besloten om de route tijdelijk te sluiten. Het wachten was op regen, veel regen, waardoor de ondergrond weer harder werd. Afgelopen weekend viel er volgens Staatsbosbeheer voldoende regen om het parcours weer te openen.
Parcours is ook gerepareerd
De tijd dat de baan gesloten was, is gebruikt voor herstelwerkzaamheden. Vrijwilligers hebben op de slechte stukken houtsnippers gegooid. Op dit moment wordt er nog druk gewerkt aan het parcours, want niet alle stukken liggen er perfect bij. Fietsers op het parcours zullen wellicht zo hier en daar een stukje van het parcours moeten lopen. Het is niet toegestaan om van het pad af te wijken.
Staatsbosbeheer vraagt gebruikers alle coronaregels in acht te nemen: “Hou ruim afstand van elkaar, wie ziek is blijft thuis, nies in je elleboog et cetera. Daarnaast willen we vragen om niet allemaal tegelijk te komen, de andere gebruikers en de bosbewoners te respecteren.”

————————————————————————————————