Mountainbikeroute Brouwersdam nagenoeg gereed.

Algemeen

OUDDORP-KABBELAARSBANK Boswachter William van der Hulle van Staatsbosbeheer en Jaap Santifort van Tourclub Ouddorp sloegen onlangs de eerste paal de grond in van de nieuwe mountainbikeroute op de Kabbelaarsbank aan de Brouwersdam. Het plaatsen van deze route aanduiding (met internationaal BLOSO teken) en het aanbrengen van beveiligingen bij de oversteken met wandelpaden vormen de afrondende werkzaamheden van deze route.

Een aannemer gaat hiermee deze week en wellicht ook nog volgende week mee aan de slag waarna de route kan worden opengesteld voor de bikers.

Al in 2005/2006 heeft van der Hulle de eerste schets voor een dergelijke route gemaakt. De reden was dat er té veel verstoring van de natuur plaatsvond door wildrijdende bikers. Toch kwam de route pas van de grond toen Tourclub Ouddorp zich opwierp als partner in de realisatie. Het Grevelingenschap, beheerder van het gebied, heeft de aanleg gefinancierd. Het reguliere onderhoud van de route neemt Tourclub Ouddorp voor haar rekening terwijl het jaarlijkse grove snoeiwerk door Staatsbosbeheer wordt uitgevoerd.

Een prima staaltje samenwerking tussen Bikers en Beheerders!!!!