Mountainbike vakantiepret in Dorst

Algemeen

DORST (NB) Veel leden en hun gezinnen gezinnen grijpen schoolvakanties aan om andere oorden te ontdekken. Zo ook in de voorjaarsvakantie. De één ging naar de sneeuw om de lange latten onder te binden, de ander liet de teugels vieren bij carnaval en sommigen gingen gewoon op zoek naar andere MTB locaties.

We hoorden van een groepje die in Limburg zijn gaan biken en anderen trokken een paar dagen naar de Ardennen. Weer een ander groepje zocht het iets dichterbij en ging een dagje naar het parcours in Dorst, zie hieronder het verslag.

Parcours Dorst

20140300-1 Jeugdgroepje Dorst-foto Jan ReijerseZoals veel leden speuren ook wij naar leuke MTB banen. Natuurlijk is de baan in Burgh-Haamstede een uitdagende baan, “maar ja, daar rijden we al zo vaak” roepen de kinderen dan. Zo werd een paar jaar geleden de baan in Dorst ontdekt.
Als je tegenwoordig vraagt waar zullen we eens gaan fietsen, is het standaard antwoord DORST!!!! Vaak wordt dan de schoolvakantie aangegrepen om daar eens te gaan fietsen, ook nu dus!

Na wat heen en weer bellen werd er een groepje samengesteld en togen we naar Dorst. Van eerst wat rustig infietsen kwam weinig terecht; de jongens waren niet te houden!!! Dit kwam ook door het feit dat je op de site van Dorst  je snelste tijd kan opgeven. Dus ja, je snapt het al …..  er moest gepresteerd worden en natuurlijk liefst wat sneller dan de volwassenen natuurlijk.

Wij probeerde de groep wat te verdelen maar al snel vond de selectie plaats op natuurlijke basis en gingen de snelste mannen er vandoor. De jongens die voor de snelste tijd gingen hebben 2 tijdrondjes gedaan en later nog een rondje, uitgebreid met de extra lus. 19 km., 27 km. en zelfs bijna 40 km. werd er door de kinderen afgelegd.

Iedereen was lekker bezig geweest op zijn eigen tempo en het was een erg gezellig dag.
Deelnemers: Alex, Merien, Martijn, Dies, Mike, Arthur, Giel en een vriendje Sal, Pieter, Paulien, Linda en Jan.

Jan Reijerse